Στην Ελλάδα το Αγιο Φως – Θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα

Στην Αθήνα έφθασε από τα Ιεροσόλυμα, με ειδική πτήση, λίγο μετά από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το Αγιο Φως, που θα μεταφερθεί, εν συνεχεία, οδικώς από το «Ελ. Βενιζέλος» στο μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα αλλά και με ειδικές πτήσεις σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Νωρίτερα σήμερα, το «παρών» στην Τελετή Αφής είχε δώσει η ελληνική διπλωματική αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κώτσηρα, ο οποίος παρέλαβε το Αγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

«Ευχόμεθα αυτό το φως να φωτίζει τις διάνοιες των ανθρώπων, να θερμαίνει τις καρδιές τους, ιδιαιτέρως να φωτίζει τις διάνοιες των αρχόντων του κόσμου τόυτου, οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις για τις τύχες των ανθρώπων», ανέφερε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κατά την επίσημη παράδοση του Αγίου Φωτός στην ελληνική αντιπροσωπεία.

«Είναι μεγάλη ευλογία, μεγάλη τιμή και θέλω να τονίσω με αφορμή αυτής της ιερής παρουσίας σήμερα ότι η ελληνική πολιτεία βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο ελληνορθόδοξο πατριαρχείο Ιεροσολύμων και σε εσάς προσωπικά», σημείωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Τα δρομολόγια για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της SKY express, το Αγιο Φως θα ταξιδέψει από την Αθήνα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων που είχε ανακοινώσει η Aegean, θα πραγματοποιηθούν οι εξής πτήσεις:

Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Αθήνα – Ιωάννινα

Αθήνα – Κέρκυρα

Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

Αθήνα – Χανιά

Αθήνα – Σάμος

Σάμος – Λήμνος

Αθήνα – Λάρισα

Λάρισα – Κεφαλονιά

Σε επτά προορισμούς θα μεταφέρει το Αγιο Φως η SKY express. Αναλυτικά οι πτήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων:

Αθήνα – Ηράκλειο

Αθήνα – Ρόδος

Αθήνα – Μύκονος

Αθήνα – Μυτιλήνη

Αθήνα – Σαντορίνη

Αθήνα – Χίος

Αθήνα – Κύθηρα