Αχτσιόγλου: Η κινητοποίηση εργαζομένων σε τουρισμό-επισιτισμό αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα

Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό για να διαμαρτυρηθούν καθώς η κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει όσο χρειάζεται την συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα στον κλάδο και συνολικά στην αγορά εργασίας, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτά.

Η ΝΔ επιμένει να επιδοτεί την ανεργία, την οριζόντια μείωση μισθών και την ακραία ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, επιμένει να μην προστατεύει τους εργαζόμενους από τις απολύσεις, επιμένει να μην καλύπτει με ουσιαστικά μέτρα τους εποχικούς εργαζόμενους που φέτος δεν θα εργαστούν.

Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να κρυφτεί από όσους βιώνουν ήδη τις συνέπειές της.

Πέρα από την αυτονόητη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων που σήμερα αντιδρούν συλλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένες, απολύτως εφικτές προτάσεις για τη διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας με καταβολή των μισθών στο 100%.

Η επιμονή στη μη υιοθέτηση τέτοιων μέτρων συνιστά σαφή στρατηγική επιλογή.»