Αυτά είναι τα νέα iPhone που θα δούμε το 2018 (pics)

 

Μετά τις διαρροές για την απόσυρση του iPhone X, που αναστάτωσαν τους φανατικούς της εταιρείας αλλά και την τεχνολογική κοινότητα στο σύνολό της, ο κολοσσός της silicon Valley έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, με μια νέα διαρροή που παρουσιάζει τα σχέδια των έξυπνων κινητών της για το 2018.

Σύμφωνα με τον γνωστό, πλέον, αναλυτή της KGI Securities, Ming-Chi Kuo και το MacRumors, η Apple θα μας παρουσιάσει τρεις νέες συσκευές iPhone, που μοιάζουν σε σχεδιασμό με το iPhone X, μέσα στη νέα χρονιά. Ένα iPhone X δεύτερης γενιάς με οθόνη 5,8 ιντσών, ένα iPhone X Plus 6,5 ιντσών και ένα iPhone X SE με οθόνη 6.1 ιντσών και καλύτερη σε σχέση με τα νέα μοντέλα τιμή.

Κι αν αυτά τα νέα για κάποιους είναι καλά, υπάρχουν κι ακόμα καλύτερα. Σύμφωνα με τις διαρροές και τα τρία νέα iPhones θα έχουν μεγαλύτερες και πιο αποδοτικές μπαταρίες. Συγκεκριμένα το iPhone δεύτερης γενιάς θα έχει μια μπαταρία 2800 vs 2.715 mAh, το iPhone X plus μια μπαταρία 3.300-3.400 mAh ενώ το iPhone X SE μια μπαταρία που θα φτάνει τα 2.950mAh.

Όσο για το μοντέλο iPhone X SE είναι αυτό που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα κάνει συμβιβασμούς για να γίνει προσβάσιμο σε μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού. Σίγουρα όμως δεν θα κοστίζει όσο η σημερινή εκδοχή του SE.

Το νέο τηλέφωνο δεν θα χρησιμοποιεί την ίδια προηγμένη τεχνολογία με το iPhone X, δεν θα έχει OLED οθόνη και διπλή κάμερα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό 3D Touch. Σκοπός της απουσίας όλων των παραπάνω είναι φυσικά η μείωση της τιμής του νέου μοντέλου, ώστε να κερδίσει ακόμα περισσότερους χρήστες.

Παρότι κάποιες φήμες ισχυρίζονται ότι η δεύτερη γενιά του iPhone X θα πέσει ο Kuo σημειώνει ότι αυτό δεν είναι αληθές. Όπως τονίζει το δεύτερο iPhone θα ξεκινήσει και πάλι στα 1.000 δολάρια ενώ το iPhone X Plus θα είναι ακόμα ακριβότερα πιθανώς 1.200 με  1.350 δολάρια. Όσο για το iPhone Χ SE θα ξεκινά από 700 έως 800 δολάρια.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο σημερινός προκάτοχος του τελευταίου, το iPhone SE, ξεκινά από 349 δολάρια, κατανοεί ότι αν οι φήμες βγουν αληθινές η τιμή του θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι το φθηνότερο iPhone της Apple να γίνει το iPhone 7, το οποίο θα αντικαταστήσει το iPhone 6S το Σεπτέμβριο και θα ξεκινά από 449 δολάρια.