Ανέκαμψε η Wall Street αλλά η έλλειψη νέου πακέτου στήριξης είναι εμφανής

H έλλειψη του νέου πακέτου οικονομικής στήριξης οδήγησε την Goldman Sachs να μειώσει τις προβλέψεις της για την άνοδο του ΑΕΠ κατά το τέταρτο τρίμηνο σε 3% από 6% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση σε ετήσια βάση.

Οι τιμές των μετοχών στη Wall Street διέκοψαν το πτωτικό σερί την Πέμπτη, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας ανέκαμψαν. Η άνοδος των δεικτών δεν ήταν ισχυρή, αλλά ήπια εν μέσω αντικρουόμενων οικονομικών στοιχείων.

Ο Dow Jones έκλεισε 52,31 μονάδες υψηλότερα ή 0,2% στις 26.815,44 μονάδες. Μέσα στην ημέρα οι ακραίες τιμές ήταν η υποχώρηση 226 μονάδων και η άνοδος πάνω από 300 μονάδων.

Ο δείκτης S&P 500 που είναι πιο αντιπροσωπευτικός ενισχύθηκε 0,3% και έκλεισε στις 3.246,59 μονάδες ενώ ο Nasdaq είχε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση 0,37% και έκλεισε στις 10.672,27 μονάδες.

Οι μετοχές της Apple και της Microsoft αυξήθηκαν 1,03% και 1,3%, αντίστοιχα, για να οδηγήσουν συνολικά τον κλάδο της τεχνολογίας σε ανοδική τροχιά. Οι μετοχές Alphabet κέρδισαν σχεδόν 1%. Η Amazon σημείωσε άνοδο 0,66%. Η Netflix ενισχύθηκε 0,52% και το Facebook ανέβηκε 0,2%.

Ανάκαμψη είχε και η μετοχή της Tesla (+1,95%) μετά την μεγάλη πτώση της Τετάρτης.

Οι προσδοκίες της αγοράς πάντως κάμθηκαν από τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία ανήλθαν σε 870.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Σεπτεμβρίου έναντι πρόβλεψης για 850.000 αιτήσεις. Τα επιδόματα όσων έχουν κάνει αίτηση δύο φορές για τουλάχιστον δύο συνεχόμενες εβδομάδες σημείωσαν μικρή μείωση αλλά και πάλι διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προβλέψεις.

Από την άλλη πλευρά, θετικά ήταν τα στοιχεία για τις νέες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ οι οποίες ξεπέρασαν το 1.000.000 τον Αύγουστο. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από τον Dow Jones εκτιμούσαν πωλήσεις 898.000 κατοικιών.

Τα αντικρουόμενα δεδομένα έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να λάβει απόφαση για τα δημοσιονομικά της μέχρι το τέλος του μήνα. Η πλευρά της Wall Street πάντως, δείχνει ευάλωτη ως προς την έλλειψη νέου πακέτου οικονομικής στήριξης, κάτι το οποίο θεωρούν αναγκαίο οικονομολογοι και η FED για να συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη.

H έλλειψη του νέου πακέτου οικονομικής στήριξης οδήγησε την Goldman Sachs να μειώσει τις προβλέψεις της για την άνοδο του ΑΕΠ κατά το τέταρτο τρίμηνο σε 3% από 6% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση σε ετήσια βάση.