Ανέκαμψε η Wall Street με τον Nasdaq να κερδίζει 3,6%

Οι τιμές των μετοχών στη Wall Street ανέκαμψαν την Τετάρτη με τον κλάδο της τεχνολογίας να αντιδρά έντονα ανοδικά στην μεγάλη πτώση των τελευταίων ημερών επιτυγχάνοντας ποσοστό ανόδου που είναι το υψηλότερο τους τελευταίους τέσσερις μήνες,

Ο δείκτης των 30 επιλεγμένων μετοχών Dow Jones έκλεισε με άνοδο 439,58 μονάδες ή 1,6% στις 27.940,47 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,01% στις 3.398,96 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,71% στις 11.141,56 μονάδες. Ήταν η καλύτερη μέρα του S&P 500 από τις 5 Ιουνίου, όταν είχε καταγράψει άνοσο 2,6%. Για τον Nasdaq ήταν η καλύτερη ημέρα από τις 29 Απριλίου, όταν σημείωσε άνοδο 3,6%.

Οι μετοχές της Tesla, που είχαν τη χειρότερη πτώση την Τρίτη, χάνοντας το το 21% της αξίας τους ανέκαμψαν με άνοδο από 10,92% στα 366,28 δολάρια. Η Apple, η οποία έχασε περισσότερο από 6% την Τρίτη ενισχύθηκε κατά 3,99%. Αυτές οι δύο μετοχές, μαζί με τη Microsoft, την Amazon, την Alphabet και την Facebook, έχασαν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία αξία τις τελευταίες τρεις ημέρες. Και οι έξι ανέκαμψαν την Τετάρτη.

Να σημειωθεί ότι προς το τέλος της ημέρας τα κέρδη των μετοχών περιορίστηκαν μετά από δημοσίευμα της The Wall Street Journal το οποίο ανέφερε ότι η ByteDance και η κυβέρνηση των ΗΠΑ συζητούσαν τρόπους για να αποφευχθεί η πώληση του αμερικανικού βραχίωνα της TikTok (θυγατρική της ByteDance). Οι μετοχών των Walmart και η Microsoft δηλαδή των δύο εταιρειών που συζητούσαν να αγοράσουν τον αμερικανικό βραχίωνα της TikTok έχασαν μερικά από τα κέρδη τους.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες της αγοράς πιστεύουν ότι η πρόσφατη πτώση της τεχνολογίας οφείλεται στις ανησυχίες ότι η μεγάλη ανάπτυξη του κλάδου έχει καταστήσει τις εκτιμήσεις του μη βιώσιμες.

Για να είμαστε σίγουροι, ο μακροχρόνιος διαχειριστής hedge fund, Stanley Druckenmiller, πιστεύει ότι οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί, διότι η αγορά βρίσκεται επί του παρόντος σε μια μανία που οδηγείται από την εύκολη νομισματική πολιτική και την κερδοσκοπία των επενδυτών.