Αντιδράσεις από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για χαμηλά ποσά Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Tα ποσά της Επιστρεπτέας Προκαταβολής No 5 υπολογίστηκαν με λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα να αδικηθούν οι επιχειρήσεις της εστίασης. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), μετά από συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, το οποίο κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μέλη του εξέφρασαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. παράπονα ότι τα ποσά που δόθηκαν σε επιχειρήσεις εστιατορίων, καφετεριών και άλλων κλάδων της εστίασης υπολογίστηκαν με ανορθόδοξο τρόπο, με αποτέλεσμα “επιχειρήσεις που είναι κλειστές εδώ και μήνες εισέπραξαν από 1.000 έως 4.000 ευρώ, δηλαδή ανεπίτρεπτα χαμηλά”.

Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να θέσει το θέμα με παρεμβάσεις του στους αρμόδιους υπουργούς. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, πρόκειται “για ένα λάθος που πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση να διορθωθεί”.

Το ΔΣ του ΕΕΘ αποφάσισε ακόμη να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να επιτραπεί η μαθητεία φοιτητών και σπουδαστών στις επιχειρήσεις, η οποία είχε ανασταλεί λόγω της πανδημίας.