Απεβίωσε η επιχειρηματίας Καίτη Κυριακοπούλου της Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης (Imerys)

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Κυριακοπούλου μιά από τις κορυφαίες μορφές της οικονομικής και βιομηχανικής ζωής της χώρας των τελευταίων δεκαετιών.  Η Καίτη Κυριακοπούλου όπως την έλεγαν, ανέλαβε τα ηνία της βιομηχανίας Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης το 1970, όταν αιφνιδίως πέθανε ο πατέρας της και ιδρυτής της εταιρείας από το 1934. Αργότερα η Αργυρομεταλευμάτων και Βαρυτίνης μετονομάστηκε σε S&B Ορυκτά και πουλήθηκε στον γαλλικό όμιλο IMERYS.

Ήταν η πρώτη γυναίκα που κατέβηκε σε μεταλλείο. Διακρινόταν εκτός από την ευγένειά της, για την προσωπική σχέση και αγάπη της προς όλους τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων του Ομίλου.

Η ίδια κατέχει το 21,69% των μετοχών της εμπορικής εταιρείας, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Μοτοδυναμική Α.Ε. (αντιπροσωπεύει στη χώρα μας τη Yamaha και την Porsche) ενώ άλλα μέλη της οικογένειας Κυριακόπουλου ο υιός της Οδυσσέας και η Μαρία-Φλώρα κατέχουν το 20,85% και 19,75% των μετοχών αντίστοιχα.

Το 2002 ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Jean-Maurice Ripert απένειμε το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής στην Καίτη Κυριακοπούλου.

Η κυρία Κυριακοπούλου ήταν Επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου AEE Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης αναγνωρισμένη προσωπικότης σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο που – σύμφωνα με το σκεπτικό της παρασημοφορήσεώς της- «συνέβαλε σημαντικά στη σύσφιγξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας».

Η προσφορά της στον τομέα τον πολιτισμικό, χάρις σε πολλές, σημαντικές, συχνά αθόρυβες χορηγίες είναι επίσης αναγνωρισμένη.