Αποχώρησε ο Δρανδάκης από τη beat, που βιώνει φθίνουσα δραστηριότητα

Ο Νίκος Δρανδάκης, πλέον τέως CEO beat.

Με μια βιαστική ανακοίνωση 140 λέξεων η γερμανική εταιρεία Free Now, που αποτελεί την πλατφόρμα κινητικότητας στην οποία συμμετέχουν η Daimler και η BMW και στην οποία ανήκει η beat από το 2017 ανακοίνωσε την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 τη λήξη της συνεργασίας της με τον Νίκο Δρανδάκη, τον ιδρυτή της beat και ψυχή της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση, η οποία εξεδόθη την τελευταία ημέρα του Αυγούστου αναφέρεται πως «ο Νίκος Δρανδάκης αποχωρεί από τη θέση του στο τέλος Αυγούστου». Με άλλα λόγια, τόσο η μία όσο και η άλλη πλευρά, έθεσαν την ημέρα της ανακοίνωσης και την τελευταία ημέρα της μεταξύ τους συνεργασίας, κάτι που δεν συνηθίζεται.

Ο CEO της Free Now, Marc Berg ανέφερε στην ανακοίνωση ότι «ο Νίκος έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο δημιουργώντας και κάνοντας το Beat αυτό που είναι σήμερα. Είμαστε ευγνώμονες για την προσήλωσή του στην ανάπτυξη της εταιρείας όλα τα τελευταία χρόνια και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια».

Καθήκοντα προσωρινού CEO της beat αναλαμβάνει ο Paul Onnen, ο οποίος ανέλαβε διευθυντής τεχνολογίας στη beat τον περασμένο Ιούνιο. Ο κ. Onnen διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας ως στέλεχος τεχνολογίας έχοντας θητεύσει μεταξύ άλλων στη Google, την Amazon και την Expedia. Ο κ. Onnen έχει ως βάση του το Άμστερνταμ, στο οποίο λειτουργεί από πέρυσι τεχνολογικό hub της Beat.

Η αποχώρηση Δρανδάκη γίνεται σε μια περίοδο που η εταιρεία αντιμετωπίζει σημαντική υποχώρηση του τζίρου της, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τον περασμένο Απρίλιο είχε προχωρήσει σε εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών και σε απολύσεις.

Η ανακοίνωση της Beat
Ο Νίκος Δρανδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Beat και η διοίκηση του ομίλου FREE NOW, μητρικής εταιρείας της Beat, αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την επιτυχημένη συνεργασία τους. Ο Νίκος Δρανδάκης αποχωρεί από τη θέση του στο τέλος Αυγούστου.
«Ο Νίκος έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο δημιουργώντας και κάνοντας το Beat αυτό που είναι σήμερα. Είμαστε ευγνώμονες για την προσήλωσή του στην ανάπτυξη της εταιρείας όλα τα τελευταία χρόνια και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια», δήλωσε ο Marc Berg, Διευθύνων Σύμβουλος της FREE NOW.

Ο Paul Onnen, Διευθυντής Τεχνολογίας στη Beat, θα εκτελεί προσωρινά χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, με την πλήρη υποστήριξη της διοίκησης καθώς και των μετόχων του FREE NOW Group, ώστε να συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία του Beat.

Η λειτουργία της Beat εφαρμογής στην Ελληνική αγορά συνεχίζει με την ίδια ομάδα και διοίκηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπό το Γενικό Διευθυντή της στην Ελλάδα, Βασίλη Ντάνια.