Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου (Δρομέας): Εξαπέλυσε επίθεση κατά των τραπεζών

Επίθεση κατά των τραπεζών εξαπέλυσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δρομέας Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, επιρρίπτοντας ευθύνες στις τράπεζες οι οποίες λειτουργούν ρουσφετελογικά και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της εταιρείας στο εξωτερικό.

Όπως ο ίδιος είπε σε συνάντηση με δημοσιογράφους, το μεγάλο πρόβλημα είναι οι τράπεζες γιατί αντί να λειτουργούν αξιολογώντας τους πελάτες λειτουργούν ρουσφετολογικά. Ο κ. Παπαπαναγιώτου ανέφερε πως “η κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ασφυκτική για την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία, με αποτέλεσμα να συνθλίβεται η ανταγωνιστικότητά τους και να αποδυναμώνεται η ικανότητά τους να αναπτυχθούν. Υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα που θα πρέπει επιτέλους να αλλάξουν”.

Ο κ. Παπαπαναγιώτου παρουσιάζοντας στα ΜΜΕ τη νέα συνεργασία της εταιρείας με τον γερμανικό στρατό για την προμήθεια 60.000 ηλεκτρικών ρυθμιζόμενων γραφείων προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, είπε πως η επιχειρηματικότητα χρειάζεται σήμερα στην Ελλάδα λιγότερη γραφειοκρατία, φόρους και παρεμβάσεις της δημόσιας διοίκησης.

“Δεν αμφιβάλλω για τις καλοπροαίρετες θέσεις του πρωθυπουργού”, είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου “το θέμα είναι αν το ευρύτερο περιβάλλον θα μπορέσει να τις υλοποιήσει”. Για τη λειτουργία του Δημοσίου και πως αυτή επηρεάζει την επιχειρηματικότητα έφερε ως παράδειγμα τα προβλήματα στις ΒΙΠΕ, στους δημόσιους διαγωνισμούς και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Εφερε ως κακό παράδειγμα την αντιμετώπιση που έτυχε η “ΔΡΟΜΕΑΣ” από τη Δημόσια Διοίκηση σχετικά με επιδοτούμενο πρόγραμμα εξωστρέφειας για το οποίο η εταιρεία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Όπως είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου, η αρμόδια κρατική υπηρεσία, ενώ είχε ήδη καταβληθεί το ήμισυ του προγράμματος, απέρριψε την αίτηση.

Ο επικεφαλής του Δρομέα εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια οι πωλήσεις της εταιρείας θα αυξηθούν με δεδομένο το υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργου που ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ. Για φέτος αναμένει τζίρο στα 18 εκατ. ευρώ ενώ αισθητά βελτιωμένη εκτιμά πως θα είναι και η κερδοφορία.