Μπόρις Τζόνσον: Ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα κατά κορωνοϊού με ισχύ ακόμα και έξι μηνών

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε «επικίνδυνο σημείο καμπής» και πρέπει να ενεργήσει, είπε ο Μπόρις Τζόνσον στους βουλευτές, ανακοινώνοντας νέους περιορισμούς κατά της διασποράς του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου της μείωσης των ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους και απαγορεύσεων σε ομαδικά αθλήματα εσωτερικού χώρου. Μεταξύ των μέτρων και η ενίσχυση της εργασίας στο σπίτι.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων την Τρίτη, ο Τζόνσον ανακοίνωσε την απαγόρευση των αθλημάτων εσωτερικού χώρου, όπως το ποδόσφαιρο πέντε επί πέντε, και είπε ότι τα σχέδια για μερική επιστροφή των οπαδών του ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων σε εξωτερικούς χώρους από την 1η Οκτωβρίου αναβάλλονται. Οι γαμήλιες γιορτές θα περιορίζονται σε μόλις 15 άτομα, τα μισά από αυτά που είχαν επιτραπεί προηγουμένως, αν και οι κηδείες θα επιτρέπεται να γίνοντας με έως και 30 άτομα.

Οι μάσκες θα καταστούν υποχρεωτικές για το προσωπικό των καταστημάτων λιανικής πώλησης αγαθών ή υπηρεσιών και των ξενοδοχείων καθώς και για τους επιβάτες ταξί.

Επίσης οι παμπ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 10 μ.μ. ώρα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι περιορισμοί ενδέχεται να ισχύουν για «ίσως έξι μήνες» και προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός.

«Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση επιστροφή στο πλήρες lockdown του Μαρτίου, δεν νομοθετούμε οδηγίες για να μείνουμε στο σπίτι», δήλωσε ο Τζόνσον, τονίζοντας ότι τα σχολεία και οι επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά.

«Αλλά ζητάμε για άλλη μια φορά από υπαλλήλους γραφείων που μπορούν να εργαστούν από το σπίτι για να το κάνουν», είπε, αν και τόνισε ότι οι βασικοί εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν χώρους εργασίας.