Διαγωνισμός self test για κορωνοϊό: Νέες αντιδράσεις και στο βάθος …SIEMENS

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγωνισμό τριών ημερών της Πολιτικής Προστασίας για την προμήθεια 100 εκατομμυρίων self test για την ανίχνευση του κορωνοϊού στην κοινότητα. Η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δυτ. Αθήνας, αναπλ. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής δήλωσε:

“Καθημερινά αποδεικνύεται ότι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η κρίση είναι και ευκαιρία για «δουλειές»….

Η πρόσφατη (24.3.2021) προκήρυξη 3ήμερου διαγωνισμού, από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για προμήθεια self test και μάλιστα με άμεση παράδοση σε 7 ημέρες, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Έχει χαρακτηριστικά φωτογραφικού διαγωνισμού, καθώς μέχρι τώρα, μόνο η Siemens έχει πρόσφατη έγκριση για τα λεγόμενα self test. Διαγωνισμός λοιπόν, με μόνον έναν ενδιαφερόμενο…

Είναι εμφανές πλέον, ότι γίνεται προσπάθεια αποποίησης ευθυνών από την πλευρά της Κυβέρνησης για την πλήρως αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και την κατάσταση «πολέμου», που έχει δημιουργηθεί με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων covid 19.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για μη συνταγογράφηση των τεστ από τον ΕΟΠΥΥ, αίτημα διατυπωμένο εδώ και ένα χρόνο από ειδικούς και από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς και οι μη στοχευμένοι έλεγχοι και στοχευμένη υγειονομική επιτήρηση, γίνεται προσπάθεια να ξεπερασθούν, με τα «δωρεάν» τεστ από τα φαρμακεία. Χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς, ακόμη και ως προς τη διαδικασία, η οποία, πλέον των άλλων, ενέχει και σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία με τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων.

Για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες. Ατομική ευθύνη λοιπόν και για ιατρικές πράξεις, διότι ο έλεγχος για covid 19 συνιστά ιατρική πράξη.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ακόμη ένα «παιχνίδι» επικοινωνίας για τον κ. Μητσοτάκη, το οποίο όμως πληρώνει… για άλλη μια φορά ο Λαός”.