Δικαιωμένη η Coca Cola για την αναπαράσταση μνημείων στα μπουκάλια

«Η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για τη χρήση αναπαραστάσεων αρχαίων μνημείων και τη συλλεκτική φιάλη της Coca-Cola για την πόλη της Αθήνας, μετά από την επίσημη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους σχετικά με το θέμα, βάζει τέλος στις κατηγορίες περί παρανομίας της Coca-Cola. Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επίμαχη υπουργική απόφαση που προκάλεσε τη σύγχυση είναι καταργητέα και ανακαλείται». Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Coca-Cola Hellas για το ζήτημα της συλλεκτικής φιάλης της Αθήνας.

Έτσι, αναφέρει η εταιρεία πως κάθε της ενέργεια υλοποιήθηκε με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας και σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα παράτυπης χρήσης. Σύμφωνα με τη σχετική γνωμοδότηση, σημειώνεται πως η υπουργική απόφαση που προβλέπει τη διαδικασία αδειοδότησης εκ μέρους του ΥΠΠΟΑ για “αναπαραστάσεις μνημείων” είναι εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης του άρθρου 46, παρ. 4 του Ν. 3028/2002 και δεν δύναται το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να επιβάλλει τέλη σε βάρος της εταιρείας για την χρήση της αναπαράστασης του αρχαίου μνημείου, με βάση την υπουργική απόφαση».
Η εταιρεία αναφέρει πως «μέσα από τη δημιουργία συλλεκτικών μπουκαλιών, μόνος στόχος της Coca-Cola ήταν και παραμένει η περαιτέρω ανάδειξη της Ελλάδας ως κυρίαρχου τουριστικού προορισμού»