Δημοσιογράφος του Fox: Ο πρόεδρος (Τραμπ) θα κάνει το σωστό – Τον Απρίλιο το εμβόλιο για μαζική χρήση

Μετά και το αποτέλεσμα της Τζόρτζια, που δίνει συνολικά 306 εκλέκτορες στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν (ενώ χρειαζόταν 270 για τον Λευκο Οίκο),  ο Ντόναλντ Τραμπ στις πρώτες επίσημες δηλώσεις δέκα ημέρες μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου σημείωσε με νόημα ο χρόνος θα δείξει ποιος θα αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσο περνούν ημέρες και δεν επιβεβαιώνονται οι αιτιάσεις του για νοθεία, τότε θα ακολουθήσει το δρόμο της εξόδου.

Ο  Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πάντως τόνισε ότι η δική του κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει λοκντάουν στις ΗΠΑ, υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Αναφερόμενος στο εμβόλιο είπε ότι αναμένει ότι θα είναι διαθέσιμο για όλον τον πληθυσμό τον Απρίλιο. Εκτίμησε επίσης ότι θα δοθεί «πάρα πολύ σύντομα» η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης ότι σκέφτεται να μεταβεί στη συγκέντρωση που προγραμματίζουν οι υποστηρικτές του το Σάββατο στην Ουάσινγκτον για να του εκδηλώσουν την υποστήριξή τους.

“Είναι συγκινητικό να βλέπεις όλη αυτή την τεράστια υποστήριξη, ειδικά αυτές τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις που ξεπετάγονται σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου Σαββάτου στην Ουάσινγκτον. Θα μπορούσα ακόμη και να προσπαθήσω να περάσω για να πω ένα γεια”, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ. “Υπήρξε νοθεία στις εκλογές”, επανέλαβε.

Την ίδια ώρα κορυφαίος σύμβουλός του δήλωνε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είπε σήμερα ότι είναι ένας “ρεαλιστής” που θα ακολουθήσει το αμερικανικό Σύνταγμα μετά την καταμέτρηση όλων των νόμιμων ψήφων, αλλά περιμένει να δει πώς θα προβούν οι αμερικανικές Πολιτείες στην πιστοποίηση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων τους.

Ο ανταποκριτής της Fox News Χεράλδο Ριβέρα, σε ανάρτηση στο Twitter και σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο, δήλωσε ότι ο Τραμπ του τηλεφώνησε νωρίτερα. Ο πρόεδρος ανησυχούσε για τις προσπάθειες σε διάφορες Πολιτείες σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων μετά την ανακοίνωση της εκλογής του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν το Σαββατοκύριακο. Ο Τραμπ του είπε ότι “θα κάνει το σωστό” όταν καταμετρηθούν όλες οι νόμιμες ψήφοι, έγραψε ο Ριβέρα στο Twitter.