Δύο συλλήψεις για εκατοντάδες πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες

Στη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 19 και 26 ετών, που είχαν στην κατοχή τους εκατοντάδες πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες, προχώρησαν οι αστυνομικοί, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Οι δύο συλληφθέντες, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, εντοπίστηκαν να περπατούν επί της Αχαρνών και ο καθένας κρατούσε από μία ταξιδιωτική τσάντα γεμάτη πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να πετάξουν τα πλαστά και να εξαφανιστούν, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Οι Αρχές αναζητούν το κρησφύγετό τους και εάν έχουν σχέση με ευρύτερο κύκλωμα, καθώς επάνω  τους βρέθηκε μεγάλη ποσότητα πλαστών εγγράφων, μεταξύ αυτών 707 διαβατήρια, και 358 δελτία ταυτότητας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 1-7-2021 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 19 και 26 ετών, για κατοχή πλαστών εγγράφων και πρώτων υλών για κατάρτιση πλαστών εγγράφων.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 1-7-2021, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους να κινούνται πεζή στην οδό Αχαρνών και να κρατούν έκαστος από μία ταξιδιωτική τσάντα. Στη θέα των αστυνομικών απέρριψαν τις βαλίτσες και προσπάθησαν να απομακρυνθούν. Οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και διαπίστωσαν ότι οι δύο βαλίτσες περιείχαν πλήθος ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων καθώς και υλικά για κατάρτιση πλαστών εγγράφων.

Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η οποία σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφία για πλαστογραφία κατά συναυτουργία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης.

Αναλυτικά στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 707- διαβατήρια διαφόρων χωρών αμφιβόλου γνησιότητας
  • 340- δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών αμφιβόλου γνησιότητας
  • 18- Ελληνικά δελτία ταυτότητας, για -6- εκ των οποίων είχε δηλωθεί κλοπή
  • 57- άδειες διαμονής διαφόρων χωρών αμφιβόλου γνησιότητας
  • 36- άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών αμφιβόλου γνησιότητας
  • 15- δελτία αιτούντος διεθνή προστασία,
  • 7- τραπεζικές κάρτες
  • πρώτες ύλες για την κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.