Ελάτε στη χώρα μας και δε θα φύγετε ποτέ: Η Ταϊβάν προσφέρει ψεύτικες πτήσεις για τουρίστες

Σου έλειψε η ταξιδιωτική εμπειρία στη διάρκεια της καραντίνας; Ένα ταϊβανέζικο αεροδρόμιο έχει τη λύση προσφέροντας ψεύτικο δρομολόγιο όπου κάνετε check in, περνάτε από τον έλεγχο διαβατηρίων και την ασφάλεια και μπορείτε ακόμη και να επιβιβαστείτε στο αεροσκάφος. Απλώς δεν απογειώνεται ποτέ.

Το αεροδρόμιο Songshan στο κέντρο της Ταϊπέι την Πέμπτη, άρχισε να προσφέρει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να κάνουν ακριβώς αυτό, με περίπου 60 άτομα τα οποία είναι πρόθυμα να πάνε …πουθενά. Περίπου 7.000 άτομα υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, και η επιλογή των «τυχερών» έγινε τυχαία. Περισσότερες ψεύτικες εμπειρίες πτήσεων θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

«Θέλω πραγματικά να φύγω από τη χώρα, αλλά λόγω της επιδημίας πολλές πτήσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν», δήλωσε στο Reuters, η Hsiao Chun-wei 38 ετών, που έφερε μαζί της τον μικρό γιο της. Οι επιβάτες πήραν κάρτες επιβίβασης και προχώρησαν στον έλεγχο ασφαλείας προτού επιβιβαστούν στο Airbus A330 του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Ταϊβάν, της China Airlines, όπου οι αεροσυνοδοί συνομιλούσαν μαζί τους.

«Ελπίζω η πανδημία να τελειώσει σύντομα, ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να πετάξουμε», είπε μια 48χρονη γυναίκα που έδωσε το οικογενειακό της όνομα ως Τσάι. Το αεροδρόμιο χρησιμοποιεί την εκδήλωση για να αναδείξει την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό που έχουν ολοκληρωθεί, καθώς οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί από το αεροδρόμιο και να δείξει στους πιθανούς ταξιδιώτες, ποια μέτρα πρόληψης λαμβάνουν κατά του ιού. Με λιγότερες πτήσεις που λειτουργούν, ο αριθμός των επιβατών υποχώρησε 64% τους πρώτους πέντε μήνες του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Το αεροδρόμιο Songshan πραγματοποιεί συνήθως πτήσεις προς το Τόκιο, τη Σεούλ και πολλές κινεζικές πόλεις και είναι επίσης ένας σημαντικός εσωτερικός κόμβος.

Η Ταϊβάν έχει καλά αποτελέσματα από την πανδημία χάρη στα πρώτα και αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης, αλλά έκλεισε σε μεγάλο βαθμό τα σύνορά της από τα μέσα Μαρτίου. Έχει συμβουλεύσει τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Ωστόσο, τα ταξίδια στο εσωτερικό ακμάζουν.

Οι δύο μεγαλύτεροι εγχώριοι αερομεταφορείς της Ταϊβάν – η θυγατρική εταιρία Mandarin Airlines της China Airlines και η Uni Air της Eva Air – έχουν προσθέσει επιπλέον δρομολόγια για τη διάρκεια του καλοκαιριού στα ηλιόλουστα υπεράκτια νησιά της Ταϊβάν και στην ανατολική ακτή.