Επανακατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τροπολογίες για επανασύνδεση ρεύματος/τηλεφώνου σε πληττόμενες ομάδες και δημοσίευση πρακτικών επιτροπής υπ. Υγείας

Σε επανακατάθεση τροπολογιών του για επανασύνδεση ρεύματος και τηλεφώνου σε πληττόμενες ομάδες και για δημοσίευση των πρακτικών της Επιτροπής επιστημόνων του υπ. Υγείας, προχώρησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας» που αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή, 04/12/2020.

Η πρώτη τροπολογία προβλέπει τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και την απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία.

Η δεύτερη τροπολογία επανακατατίθεται «μετά τις αποκαλύψεις για παράλληλες πλατφόρμες καταγραφής κρουσμάτων, ελλιπή ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα και τον αριθμό των καθημερινών τεστ και γενική αδιαφάνεια», σύμφωνα με τους βουλευτές.