Επιβράβευση για Ηθική Μεταχείριση των Ζώων σε Σελίνα Γκόμεζ, Lizzo και Λίλι Κόλινς

Η οργάνωση Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (PETA) ανακοίνωσε τους νικητές των ετήσιων βραβείων Libby, με τα οποία τιμά διάσημους για τη δέσμευσή τους να προστατεύουν τα δικαιώματα των ζώων.

Το Libby Award είναι η σύντομη μορφή της λέξης «liberation» (απελευθέρωση), αφορά την απελευθέρωση των ζώων και οι διακρίσεις απονέμονται προς τιμήν προσωπικοτήτων, προϊόντων και brands που κάνουν την υπέρβαση για τα ζώα.

Οι νικητές των φετινών βραβείων Libby είναι οι τραγουδίστριες Lizzo και Σελίνα Γκόμεζ και οι ηθοποιοί Μιγκέλ Μπερναρντό, Μάντελιν Πετς, Λίλι Κόλινς καθώς και ο YouTuber Γκρέισον Ντόλαν, οι οποίοι είτε αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση ως vegan, είτε δημιούργησαν σειρά μακιγιάζ που παράγεται χωρίς δοκιμές σε ζώα, ή προέτρεψαν τους θαυμαστές τους να μποϊκοτάρουν τη SeaWorld και τα πάρκα ψυχαγωγίας της με σόου με δελφίνια και φάλαινες, ή μίλησαν κατά των selfie με τίγρεις, ή υιοθέτησαν ένα κουτάβι κατά τη διάρκεια της καραντίνας ή έσωσαν ένα παπάκι από πνιγμό, σύμφωνα με ανακοίνωση της PETA.

Η ράπερ Lizzo κέρδισε βραβείο στην κατηγορία Αγαπημένα Βίντεο Μαγειρικής Vegan για τις συνταγές της στο TikTok.

Η σειρά Rare Beauty της Σελίνα Γκόμεζ – η οποία δεν περιέχει ζωικά συστατικά και είναι πιστοποιημένη από την PETA ότι παράγεται χωρίς δοκιμές σε ζώα κέρδισε το βραβείο Αγαπημένης Vegan Σειράς Makeup.

Η πρωταγωνίστρια του «Riverdale» Μάντελιν Πετς κέρδισε το βραβείο Αγαπημένης Δημοσίευσης για Ζώα, χάρη σε μια ανάρτηση στο Instagram που υπενθυμίζει στους 21 εκατομμύρια ακόλουθούς της ότι «τα ζώα ανήκουν στην άγρια φύση» και οι τίγρεις που χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά για φωτογραφίες «απομακρύνονται από τις μητέρες τους» και «θα συνεχίσουν να βιώνουν μια άθλια ζωή σε αιχμαλωσία».

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Emily in Paris», Λίλι Κόλινς κέρδισε το βραβείο της Καλύτερης Ιστορίας Καραντίνας (Pawsitive Karantine Story) για την υιοθέτηση του νέου καλύτερου φίλου της, Ρέντφορντ από καταφύγιο ζώων.