Έρευνα (Reuters): Οι μισοί και πάνω Γερμανοί, Γάλλοι, Γερμανοί θα ακυρώσουν τις διακοπές αν κάνουν τεστ, φοράνε μάσκα και τεθούν σε καραντίνα

Οι νέοι περιορισμοί που τίθενται στην Ευρώπη και στα ταξίδια λόγω κορωνοϊού οδηγεί τουλάχιστον τους μισούς Γερμανούς, Βρετανούς και Γάλλους ταξιδιώτες στο να προτιμούν να ακυρώσουν τις διακοπές αποφεύγοντας έτσι είτε να κάνουν τεστ, είτε να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή είτε να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους.

Η έρευνα, που διεξήχθη στις 13-23 Ιουλίου και των οποίων τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν αποκλειστικά στο Reuters από την εταιρεία έρευνας αγοράς YouGov, έδειξε ότι τα δύο τρίτα των Γερμανών που ταξιδεύουν συνήθως στο εξωτερικό θα ακυρώνουν διακοπές εάν χρειάζεται να κάνουν τεστ κατά την άφιξή τους στη χώρα προορισμού. Η Γερμανία αυτή την εβδομάδα επέβαλε υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού για ταξιδιώτες από 130 χώρες.

Στη Γαλλία, η οποία ξεκίνησε τεστ κατά την άφιξη των ταξιδιωτών το περασμένο Σάββατο σε πολίτες 12 χωρών, οι πολίτες που ρωτήθηκαν και κάνουν διακοπές στο εξωτερικό,  δήλωσαν ότι θα ακυρώσουν τις κρατήσεις τους λόγω των τεστ. Το ίδιο ποσοστό θα ακύρωνε τις διακοπές του εάν έπρεπε να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους.

Σε άλλες χώρες τη Δανία, τη Σουηδία, τη Γερμανία και τη Βρετανία, οι πολίτες που ρωτήθηκαν απάντησαν σε ποσοστό πάνω από τα δύο τρίτα πως δεν ανέχονται τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους έγινε υποχρεωτική στα περισσότερα μέρη της τουριστικής περιοχής της Ευρώπης και στην Ισπανία κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Το νησί της Μαδέρας της Πορτογαλίας εφάρμοσε αυτή την οδηγία το Σαββατοκύριακο.

Ακόμη και αν χρειαστεί μάσκα σε εσωτερικούς χώρους θα οδηγήσει τα δύο τρίτα των Δανών και των Σουηδών εκτός διακοπών στο εξωτερικό, σύμφωνα με την έρευνα. Η Σουηδία δεν έχει προς το παρόν κανόνες σχετικά για τη χρήση μάσκας.

Όλα αυτά κάνουν δύσκολα τα πράγματα για την τουριστική βιομηχανία όλου του κόσμου και ειδικά της Ελλάδας, καθώς η οικονομίας μας βασίσεται σε μεγάλο ποσοστό στον τουρισμό.