ΕΣΑ: Εκρηκτικές διαστάσεις το θέμα των επιταγών

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει το θέμα των επιταγών στην αγορά καθώς οι καταστηματάρχες περίμεναν να καλύψουν μέρος των ταμειακών τους αναγκών την εορταστική περίοδο, όμως τα καταστήματα παρέμειναν ουσιαστικά κλειστά.

Για το θέμα επικοινώνησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Στάυρος Καφούνης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και ζήτηση την άμεση παρέμβασή του.

Ζήτησε να καλυφθούν όχι μόνο οι εκδότες αλλά και οι κομιστές, ώστε να αποφευχθεί το ξαφνικό “πάγωμα” της αγοράς.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ζήτησε να δοθεί Επιστρεπτέα Προκαταβολή που παραμένει το μόνο πραγματικό εργαλείο παροχής ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τους επόμενους κύκλους και πρότεινε αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων με βασικό κριτήριο αξιολόγησης τη συνολική πτώση του τζίρου του 2020 σε σχέση με αυτόν του 2019, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αδικία.

Ο Σ. Καφούνης επιχειρώντας να καθησυχάσει τους χιλιάδες συναδέλφους του που αγωνιούν, δήλωσε ικανοποιημένος για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού και αισιόδοξος για την ρύθμιση του θέματος των επιταγών και για την ενίσχυση του χρήσιμου εργαλείου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.