Αίτηση πτώχευσης κατά της Τοξότης, που φορτώθηκε δάνεια επί ΣΥΡΙΖΑ

Αίτηση πτώχευσης κατά της εταιρείας Τοξότης Α.Ε., της οικογένειας του κατασκευαστή Χρήστου Καλογρίτσα, κατέθεσε η εταιρεία Ιντερμπετόν, η οποία ήταν να συζητηθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, αλλά η διαδικασία αναβλήθηκε για τον Μάρτιο.
Πρόκειται για την εταιρεία που δανείστηκε μεγάλα ποσά από την Attica Bank, με τις ευλογίες της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την εταιρεία που κέρδισε τέσσερις διαγωνισμούς του υπουργείου Υποδομών επί υπουργίας Χρήστου Σπίρτζη, αλλά δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τα έργα λόγω οικονομικών προβλημάτων. Σύμφωνα με πόρισμα ελεγκτών το συνολικό άνοιγμα της εταιρείας προσέγγιζε τα 119 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2018. Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας μαζί με τον υιό του Γιάννη-Βλαδίμηρο μέσω εταιρειών τους χρηματοδότησαν την έκδοση της εφημερίδας Documento. Ο Γιάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είχε αναδειχθεί υπερθεματιστής και είχε λάβει άδεια τηλεοπτικού σταθμού στο διαγωνισμό που προκήρυξε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς με τον γενικό γραμματέα ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο. Ο διαγωνισμός ως γνωστόν ακυρώθηκε ενώ ο Καλογρίτσας δεν συμμετείχε στο δεύτερο διαγωνισμό που ακολούθησε. Ο Γιάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ήταν κουμπάρος με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Επίσης, η συνεργασία της οικογένειας Καλογρίτσα με τον Κ. Βαξεβάνη στην εφημερίδα Documento διεκόπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στο ΓΕΜΗ: 

Την 23/12/2019 καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 2033949, και στη μερίδα της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», τον διακριτικό τίτλο «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» και Αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 121913801000, η από 18/11/2019 Αίτηση της Εταιρείας με την επωνυμία ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΛΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας), με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης 103333/2019 & Ειδικό Αριθμό Κατάθεσης 866/2019, σύμφωνα με την οποία ζητείται:

Να γίνει δεκτή η αίτηση και να κηρυχθεί η καθ’ ης ανώνυμη εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης.
Να ορισθεί ημέρα παύσης των πληρωμών η 5η Ιουλίου 2019.

Να διορισθεί Εισηγητής Δικαστής της πτώχευσης και προσωρινός σύνδικος της πτώχευσης.
Να ορισθεί χρόνος συνέλευσης των πιστωτών για την εκλογή οριστικού συνδίκου και τη σύνταξη του πίνακα των πιστωτών.
Να διαταχθεί η σφράγιση της περιουσίας της καθής και να επιβληθεί η δικαστική δαπάνη σε βάρος της πτωχευτικής περιουσίας.
Η Γραμματέας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όρισε την συζήτηση της παραπάνω αίτησης για την 08/01/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00, Πινάκιο Ρ1/5 (κτίριο 6, αίθουσα 12), η οποία αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Μάρτιο.