Γ. Κωνσταντινίδης (CEO Reds): Στόχος να γίνουμε leader στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων – Τριπλάσια η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας

Θέλουμε να γίνουμε leader στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων τα επόμενα χρόνια τόνισε σε διαδικτυακή ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε χθες, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Reds (πρώην Καμπάς) Γιώργος Κωνσταντινίδης  ενώ έθεσε τον πήχη της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας επί τρία. Ανέφερε πως «καλούμαστε να αναπτύξουμε περαιτέρω τη Reds. Έχει φτάσει ψηλά στο χρηματιστήριο, κοντά στα 2 ευρώ, κάτι που έχει να συμβεί πάνω από 10 χρόνια. Θεωρούμε πως μπορεί να φτάσει σε τριπλάσια κεφαλαιοποίηση από τη σημερινή που είναι 110 εκατ. ευρώ. Εμείς θέλουμε να την κάνουμε leader στον τομέα του development».

Η εταιρεία Reds, θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προχωράει το project στο κτήμα Καμπά. Ο κ. Κωνσταντινίδης χαρακτήρισε το σχέδιο, έργο πνοής και έκανε γνωστό πως επανεξετάζονται τα δεδομένα, ενώ επικαιροποιείται το master plan, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου τέσσερις μήνες από σήμερα. Στο έργο εξετάζεται επίσης η δυνατότητα συνεργασιών για συμμετοχή στα 200 εκατ. ευρώ που εκτιμάται η συνολική επένδυση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θεωρείται ότι σε περίπου ένα έτος από σήμερα θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των αδειοδοτήσεων και μετά να ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος που θα διαρκέσει περίπου τέσσερα χρόνια. «Το 2026 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο στο σύνολό του, ένα έργο που θα αλλάξει τον όμιλο και έχει πανελλαδική εμβέλεια», είπε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Για το τι θα αλλάξει σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα ο επικεφαλής της Reds ανέφερε πως οι χρήσεις γης είναι συγκεκριμένες, οπότε εξετάζονται οι όποιες διαφοροποιήσεις με βάση και τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στη μετά κορονοϊό εποχή. Στόχος είναι η καλύτερη αξιοποίηση, σε σχέση με το τι θέλουν οι μελλοντικοί επενδυτές αλλά και με τη ζήτηση που θα υπάρχει από την αγορά. Το οικιστικό σκέλος πάντως παραμένει ζωντανό. Στην επανεξέταση των ακινήτων συμπεριλαμβάνονται και τα ακίνητα της Ρουμανίας, που είχε ληφθεί απόφαση για την πώλησή τους, αλλά και άλλα ακίνητα στην Αττική.

Σχετικά με το Smart Park ο κ. Κωνσταντινίδης ανακοίνωσε πως φέτος στο πρώτο τετράμηνο έχει καταγραφεί πτώση 30% λόγω της καραντίνας και των κλειστών καταστημάτων. Το αισιόδοξο μήνυμα είναι πως από τη στιγμή που σταμάτησαν οι απαγορεύσεις και άνοιξαν τα καταστήματα οι καθημερινοί επισκέπτες είναι πάνω από 8.000, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός αυτό ανεβαίνει στους 20.000.

Για τη μαρίνα Αλίμου, ο διευθύνων σύμβουλος της Reds σημείωσε πως το έργο βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος. Η διάρκεια εκπόνησης των μελετών είναι 24-28 μήνες και περίπου 20-24 μήνες η διάρκεια των κατασκευών. Το χρονοδιάγραμμα παραμένει το ίδιο για συνολική ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 2024.

Ο Κωνσταντινίδης μιλώντας για τον σχεδιασμό ανέφερε πως «η στόχευση είναι να τρέξουμε γρήγορα την εταιρεία που τα τελευταία χρόνια έμεινε παρατηρητής στην ανάπτυξη ακινήτων».

Για τη συμμετοχή σε νέες επενδύσεις ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε πως διερευνάται η προσέλκυση επενδυτών από την παγκόσμια αγορά για συνεπενδύσεις, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων που διαθέτει η θυγατρική της Ελλάκτωρ.

Εξετάζεται η συμμετοχή στον διαγωνισμό για το «μικρό Ελληνικό» στις Γούρνες Χερσονήσου, ενώ για το Ελληνικό, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εμπλοκή, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να υπάρξει κάτι καθώς, όπως ειπώθηκε, «η Reds εξετάζει όλα τα πρότζεκτ, ακόμα και το Ελληνικό. Αν μας δοθεί η δυνατότητα, θα ήταν χαρά μας».

Σχετικά με το ακίνητο στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε πως υπάρχουν αξιώσεις αλλά στόχος είναι να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για όλους.

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης ανέλαβε καθήκοντα πρόσφατα το Μάρτιο, μετά τις μετοχικές αλλαγές στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ (μητρική εταιρεία της Reds) και τον έλεγχο της διοίκησης από την Reggeborgh. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας SWOT Α.Ε.