Γεννηματά κατά ΝΔ: Φιάσκο το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής – Ανίκανη η κυβέρνηση

Πυρά κατά του πρωθυπουργού αλλά και της ΕΕ εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία.

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά επεσήμανε πως «η θέση μας,  που διατυπώθηκε  από χθες, ήταν ότι η Ελλάδα θα πρέπει, ασυζητητί, να απορρίψει αυτό το κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να δώσει σκληρή μάχη. Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να συμφωνήσει αμαχητί. Και είναι απαράδεκτο μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη  να μιλά ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι δήθεν η Ε. Ε. έκανε ένα ακόμα  βήμα. Δεν πρόκειται για ένα βήμα μπρος  αλλά για πολλά βήματα πίσω, που μας φέρνουν πίσω και από τις αποφάσεις του Οκτωβρίου».

«Είναι φανερό ότι προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση για να   κρύψει την προσωπική του ήττα και την ήττα της Κυβέρνησης του. Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι πληρώνουμε το έλλειμμα στρατηγικής απέναντι στη νέα στρατηγική της Τουρκίας, την υποχωρητικότητα και το έλλειμμα αποφασιστικότητας  από τη μεριά της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη. Γι αυτό βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το σημείο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό ότι σε μια αποστροφή του, είπε ότι «οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός». Καταλαβαίνετε ότι όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός τοποθετείται με αυτό τον τρόπο, είναι ξεκάθαρο πως όλους αυτούς τους μήνες δεν έδωσε καμία  μάχη ώστε να φτάσουμε σε αυστηρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Όμως όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές, η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από δηλώσεις, αλλά από σκληρές, αυστηρές κυρώσεις.  Αυτή είναι  η ξεκάθαρη δική μας θέση», συνέχισε η κ. Γεννηματά.