Γεωργιάδης: Ανοίγουν τη Δευτέρα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα

Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα ανοίξουν και τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα (δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο), ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως μέσα στη μέρα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι σχετικοί κανόνες για τη λειτουργία τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κοροναϊού επιτρέπει το άνοιγμα των εν λόγω πολυκαταστημάτων.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με ταχύτητα», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως στις 18 Μαΐου μαζί με τα Εμπορικά Κέντρα και τα shopping mall θα ανοίξουν και ζωολογικοί και βοτανολογικοί κήποι.

Δυο βδομάδες νωρίτερα, υπό αυστηρά μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του αρχικού σχεδιασμού τα εμπορικά κέντρα τύπου mall θα άνοιγαν την 1η Ιουνίου, υπό πολύ αυστηρά μέτρα.

Και αν η επιδημιολογική εικόνα επιτρέπει -και η οικονομική ζημιά επιβάλλει- την επανέναρξη της λειτουργίας τους νωρίτερα, είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει αλλαγή και στα μέτρα ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώνοντας ο  υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης (στις 28 Απριλίου) την επαναλειτουργία της αγοράς σε επτά στάδια, -σχεδιασμός που μπορεί να αλλάζει, όπως είχε τονίσει, προς το χειρότερα ή το καλύτερο ανάλογα με τις εξελίξεις στη μετάδοση του ιού-  μιλώντας για τα εμπορικά κέντρα είχε πει ότι προβλέπεται να ξανανοίξουν κατά το «τέταρτο στάδιο» άρσης των μέτρων την 1η Ιουνίου.