Γεωργιάδης: Επίσκεψη σε κατάστημα αφού έχει γίνει η παραγγελία

Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικά σταθμό ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι πρώτα θα ανοίξουν καταστήματα με εποχιακά είδη.

«Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί», επεσήμανε, λέγοντας ότι θα αρχικά θα ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχικά είδη, παιχνίδια, στολίδια κλπ. που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ωστόσο, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.

Δήλωσε επίσης πως ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή όπως εξήγησε θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.