Η Alter Ego του Μαρινάκη πλειοδότρια για την ταινιοθήκη του Mega

Η εταιρεία Alter Ego, συμφερόντων του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την πώληση της ταινιοθήκης και του εμποριικού σήματος του τηλεοπτικού καναλιού MEGA CHANNEL.

Για τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία κατατέθηκαν δύο προσφορές:
– 33 εκατ. από την κυπριακή εταιρεία Liquorina Limited – πληροφορίες αναφέρουν πως αποτελούσε κοινοπραξία των τηλεοπτικών σταθμών Star–Alpha Βαρδινογιάννης), ΑΝΤ1 – «Μακεδονία» (Κυριακού) και Open (Σαββίδης).
– 33,999 εκατ. ευρώ από την Alter Ego
Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του καναλιού STAR.
Να σημειωθεί ότι όταν είχαν αρχίσει τα προβλήματα η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ είχε αποτιμήσει στα βιβλία της την ταινιοθήκη για πάνω από 100 εκατ. ευρώ, αλλά επενέβη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με αποτέλεσμα να επαναεκτιμηθεί χαμηλότερα.
Σε κάθε περίπτωση τα 34 εκατ. ευρώ είναι πολύ λίγα σε σχέση με τις τότε αποτιμήσεις της ταινιοθήκης.

Δύο διαγωνισμοί

Συνολικά έγιναν δύο διαγωνισμοί α) για την «Ομάδα Ενεργητικού Α’», που είναι η ακίνητη περιουσία του Mega και β) η «Ομάδα Ενεργητικού Β’», που είναι τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού, όπως η ταινιοθήκη του, το σήμα «Mega», οι τίτλοι που έχει κατοχυρώσει, το αρχείο ειδήσεων, τα μηχανήματα και οι συμμετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σε άλλες εταιρίες.

Από τον πρώτο διαγωνισμό πουλήθηκαν τρία ακίνητα στο Μαρούσι και ένα ακίνητο στην Κρήτη. Για τα ακίνητα του καναλιού υπήρξαν δύο προσφορές: 384.000 ευρω από την ΤΕΡΝΑ και 500.000 ευρω απο την κοινοπραξία ΩΘΗΣΗ.

Τα ακίνητα

Τα ακίνητα που περιλήφθηκαν στον πρώτο διαγωνισμό είναι:
– 1 αγρός με ελαιόδεντρα και λοιπά οπωροφόρα δέντρα, άρτιος και οικοδομήσιμος, στη θέση ΣΩΡΟΤΖΙΚΟΣ της Κτηματικής Περιφέρειας του Δήμου Αμαρουσίου, εκτός σχεδίου πόλεως. Η έκταση του είναι 6.678,41 τμ.
– 1 αγροτεμάχιο στη θέση ΣΩΡΟΣ Αμαρουσίου, εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ζώνης, 2.096 τμ.
– 1 αγροτεμάχιο στη θέση ΣΩΡΟΣ ή ΜΕΛΙΣΣΙΑ Αμαρουσίου εκτός σχεδίου πόλεως και εντός ζώνης έκτασης 1.231,92 τμ
– 1 αγροτεμάχιο στη θέση ΣΩΡΟΣ ή ΜΕΛΙΣΣΙΑ εκτός σχεδίου και εκτός ζώνης έκτασης 8.677 τ.μ.Η ειδική διαχειρίστρια επεσήμανε ότι υπάρχει δικαστική διεκδίκηση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ από το Δημόσιο αγροτεμαχίου 1.648 τ.μ. που είχε κατασχεθεί το 2012. Στην περίπτωση δικαίωσης της το ακίνητο θα περάσει στον πλειοδότη. Εάν πάλι μέχρι την υπογραφή της μεταβίβασης δεν έχει τελεσιδικήσει δικαστικά τότε θα περάσει στον πλειοδότη το δικαίωμα του ακινήτου.