Η ανεπίσημη συνάντηση της Λαγκάρντ με τους 24 τραπεζίτες

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ η οποία διαδέχτηκε τον Μάριο Ντράγκι από την 1η Νοεμβρίου 2019 κάλεσε σε ανεπίσημη συνάντηση τους τραπεζίτες, που συγκροτούν το συμβούλιο της ΕΚΤ και το οποίο λαμβάνει τις αποφάσεις. Στη φωτογραφία που η ίδια ανάρτησε στον λογαριασμό της στο τουίτερ, εμφανίζονται γύρω της στο στρογγυλό τραπέζι 23 τραπεζίτες και ένας άνδρας εκτός τραπεζιού καθιστός στην άκρη του δωματίου, που κρατάει σημειώσεις. Όλοι τους είναι χαλαροί χωρίς γραβάτα.

To συμβούλιο που διοικεί την ΕΚΤ απαρτίζεται από έξι μέλη του εκτελεστικού σμυβουλίου και τους κεντρικούς τραπεζίτες των 19 χωρών-μελών της ευρωζώνης. Στη φωτογραφία φαίνεται να απουσιάζει κάποιος.

Πάντως, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ήταν εκεί. Διακρίνεται στη δεξιά πλευρά του τραπεζιού, δίπλα στον κύριο με τα γυαλιά, τον Μάριο Βέλα, κεντρικό τραπεζίτη της Μάλτας. Δεξιά του Γιάννη Στουρνάρα είναι ένας παλιός γνώριμος της Ελλάδας, ο Όλι Ρεν, σήμερα κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας.