Η Daimler Mercedes-Benz θα ανεβάσει στο 20% τη συμμετοχή της στην Aston Martin

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler Mercedes-Benz θα αυξήσει τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ιστορικής βρετανικής εταιρείας Aston Martin έως και 20% μέχρι το 2023, καθιστώντας την έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία την Τρίτη.
Η Aston Martin, που μετρά 107 χρόνια ιστορίας και έγινε ευρέως γνωστή λόγω των οχημάτων που πρωταγωνιστούσαν σε ταινίες του Τζέιμς Μποντ, έχει υποστεί τεράστια πτώση τα τελευταία δύο χρόνια.

Προσφάτως και συγκεκριμένα τον περασμένο Αύγουστο η Aston Martin προσέλαβε τον Tobias Moers, πρώην CEO της Mercedes-AMG, ως νέο επικεφαλής της.

Η Aston δήλωσε ότι η αύξηση του μεριδίου της Mercedes-Benz από 2,6% που είναι σήμερα θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα στάδια στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έκδοσης 250 εκατομμυρίων μετοχών με 50 πένες η καθεμία.

Οι μετοχές που θα εκδοθούν και θα αναλάβει ο γερμανικός όμιλος θα έχουν μέγιστη αξία 286 εκατ. λίρες.

Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη συμφωνία από το 2013 η οποία θα ανανεωθεί που δίνει στην Aston Martin πρόσβαση σε βασική τεχνολογία της Mercedes, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

“Κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προόδου καθώς η μακροχρόνια συνεργασία μας με τη Mercedes-Benz AG κινείται σε άλλο επίπεδο, καθώς γίνονται από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας”, δήλωσε ο πρόεδρος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, Lawrence Stroll. Ο Lawrence Stroll είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας Racing Point που συμμετέχει στην Formula 1 την οποία από του χρόνου θα μετονομάσει σε Aston Martin. Ο γιός του Lance Stroll είναι ο ένας από τους δύο οδηγούς της ομάδας, Ο άλλος είναι ο μεξικανός Sergio Perez, ο οποίος στη νέα σεζόν 2020-2021 θα δώσει τη θέση του στον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Fetel, η ομάδα του οποίου η Ferrari δεν ανανέωσε για του χρόνου το συμβόλαιό του.