Η Disneyland στο Παρίσι ανοίγει ξανά στις 15 Ιουλίου με αυστηρά μέτρα και περιορισμούς

Η εταιρεία Disney ανακοίνωσε την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 ότι το θεματικό πάρκο με έδρα το Παρίσι θα ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου. Οι εγκαταστάσεις της στο Παρίσι έκλεισαν στα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση , θα ανοίξουν την ίδια εβδομάδα και τα θεματικά πάρκα στη Φλόριντα. Πρώτα θα ανοίξουν στις 11 Ιουλίου το Magic Kingdom και το Animal Kingdom ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν το Epcot και το Hollywood Studios θα στις 15 Ιουλίου.
Η εταιρεία θα εφαρμόσει μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες της γαλλικής κυβέρνησης. Αυτά περιλαμβάνουν τον περιορισμό στον αριθμό των επισκεπτών, την αύξηση του καθαρισμού και την επιβαλλόμενη φυσικής απόστασης. Επιπλέον, όλοι οι επισκέπτες άνω των 11 ετών θα πρέπει να φορούν μάσκες, δήλωσε η εταιρεία. Οι επισκέπτες θα μπορούν να αφαιρέσουν τις μάσκες κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Η Disney θα προσφέρει περισσότερους από 2.000 σημεία απολύμανσης και πλύσης χεριών σε όλο το πάρκο, κοντά σε εισόδους, εξόδους, σε αξιοθέατα, καταστήματα και
εστιατόρια. Όλοι οι υπάλληλοι θα υποβληθούν σε νέα εκπαίδευση για την υγεία και την ασφάλεια και θα ενθαρρύνουν τη φυσική απόσταση και τη χρήση ανέπαφων πληρωμών.
Διάφορες εγκαταστάσεις δεν θα είναι διαθέσιμες, όπως και το Fast Pass θα τεθεί προσωρινά σε αναστολή. Δεν θα είναι διαθέσιμες ούτε οι παιδικές χαρές και οι γνωριμίες χαρακτήρων.
Οι χαρακτήρες της Disney, Pixar, Star Wars και Marvel θα εμφανιστούν σε ολόκληρο το πάρκο για φωτογραφίες, αλλά οι στενές αλληλεπιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων των αγκαλιών, αναστέλλονται προσωρινά. Επιπλέον, δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις και πυροτεχνήματα.

Σχετικά με το θεματικό πάρκο στο Τόκιο η διαχειρίστρια εταιρεία της Disneyland και της DisneySea, η Oriental Land, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει και πάλι τα θεματικά πάρκα την 1η Ιουλίου για περιορισμένο ωστόσο αριθμό επισκεπτών λόγω των μέτρων που ισχύουν κατά του κορονοϊού.

Να σημειωθεί πως το πάρκο της ανταγωνίστριας Universal  στο Ορλάντο της Φλόριντα (Universal Studios Florida) έχει ήδη ανοίξει από τις 5 Ιουνίου.