Η επεισοδιακή εγκατάσταση Χουλιαράκη στην ΤτΕ και η στήριξη Στουρνάρα

Σας έχω νέα από την εγκατάσταση του Γιώργου Χουλιαράκη σε γραφείο στον δεύτερο όροφο του κεντρικού κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, κοντά στο γραφείο του διοικητή της. Ωστόσο η εγκατάσταση δεν ήταν ανέφελη.

Παρ’ ολίγον να σημειωθεί θερμό επεισόδιο. Κάποιος εκ των ανωτέρων στελεχών της Τράπεζας δεν είδε, όπως μας λένε, με καλό μάτι τον ερχομό του κ. Χουλιαράκη στο κορυφαίο ίδρυμα της χώρας και άρχισε να εκτοξεύει εναντίον του πικρόχολα και παραπολιτικά σχόλια, εν είδει καφενείου.

Ο διοικητής της κ. Γιάννης Στουρνάρας ενημερώθηκε για αυτά και αντέδρασε πάραυτα. Εστειλε αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, σύμφωνα με το οποίο «πρέπει να προστατεύσουμε το κύρος και την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος να προσλαμβάνει πρόσωπα που κρίνει κατάλληλα με βάση δικά της κριτήρια, δηλαδή με άριστο βιογραφικό, χαρακτήρα και εμπειρία, χωρίς πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων».

Στο μεταξύ, ο κ. Χουλιαράκης εγκαταστάθηκε και πιάνει δουλειά ως οικονομικός σύμβουλος του κ. Στουρνάρα. Περιμένει τώρα να του τοποθετήσουν υπολογιστή και να του παρασχεθεί σχετική ηλεκτρονική σύνδεση, ώστε να μπορεί να βλέπει και να αξιολογεί τα πλούσια σε πληροφορίες και γνώσεις, εγχώρια και ευρωπαϊκά οικονομικά στοιχεία.

Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον, ιδιαιτέρως όταν θα αρχίσει να γράφει σχετικές εκθέσεις…

Πηγη: ΒΗΜΑτοδότης