Η επιστροφή Λεωνίδα Μπόμπολα στην ΑΚΤΩΡ: Το νέο ΔΣ της εταιρείας

Μία εβδομάδα, μετά τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης που έφεραν τις μεγάλες διοικητικές και μετοχικές αλλαγές με την επικράτηση της Reggeborgh στη μάχη για την ηγεσία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, χθες – σύμφωνα με πληροφορίες καθώς δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση – αποφασίστηκε η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΚΤΩΡ, του κατασκευαστικού βραχίονα του ομίλου με την επιστροφή του Λεωνίδα Μπόμπολα.

Η επιστροφή του θεωρείται «εξαργύρωση» της στάσης στη γενική συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου, ενώ φήμες τον θέλουν να επανέρχεται και ως CEO στην ΗΛΕΚΤΩΡ, την αγαπημένη του εταιρεία, μετά τον Άκτωρα, την εταιρεία του πατέρα του.

Ο μέτοχος μειοψηφίας της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και δεύτερος βασικός μέτοχος της REDS, Χρίστος Παναγιωτόπουλος, αναλαμβάνει Πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ με εκτελεστικές αρμοδιότητες. Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τοποθετείται ο Γιώργος Κωτούλας, μηχανικός και εκ των στενών συνεργατών του κ. Παναγιωτόπουλου  ενώ μέλη του ΔΣ αναλαμβάνουν οι Λεωνίδας Μπόμπολας, Κώστας Τούμπουρος, ιδιοκτήτης ο ίδιος εργοληπτικής εταιρείας, Έντουαρντ Σαραντόπουλος και Γιάννης Μαριόλος (από την παλιά φρουρά στελεχών της εταιρείας και ο άνθρωπος που χειρίζεται τη σύμβαση της Ψυτάλλειας).

Η συγκρότηση νέου ΔΣ της ΑΚΤΩΡ κρίθηκε απαραίτητη από την στιγμή που η εταιρεία ήταν ακέφαλη αφού είχαν παραιτηθεί την περασμένη εβδομάδα από τη θέση του Προέδρου ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης αλλά και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, αλλά και γιατί η εταιρεία έπρεπε να έχει συγκροτήσει νέο ΔΣ για να μπορέσει να συμμετάσχει την 1η Απριλίου στην επαναπροκήρυξη κατάθεσης προσφορών του διαγωνισμού για την Εγνατία Οδό από το ΤΑΙΠΕΔ.

Θα ακολουθήσει η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις που αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του ομίλου στα μεγάλα οδικά έργα και πρόσφατα στην ανάληψη του έργου της Μαρίνας Αλίμου.

Πάντως, αίσθηση προκαλεί η απουσία ανθρώπου που να ανήκει στο περιβάλλον ή την επιρροή της Invesco των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη, του μεγαλύτερου μετόχου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ίσως γιατί και οι ίδιοι μπορεί να έχουν καλυφθεί από την τοποθέτηση του Λεωνίδα Μπόμπολα.