Η Ford στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το Mustang Mach-E

Η Ford εισέρχεται στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με το νέο Mustang Mach-E. Τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρξουν 14 ηλεκτροκίνητα μοντέλα.
Το νέο Mustang Mach-E είναι πλήρως διασυνδεδεμένο και ευρύχωρο SUV για πέντε ενήλικους επιβάτες. Διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 100 λίτρων στο εμπρός μέρος και έναν μεγαλύτερο στο πίσω, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει αντικείμενα και αποσκευές με χωρητικότητα 402 έως και 1.420 λίτρων.
Θα διατίθεται με δύο επιλογές ως προς τη χωρητικότητα της μπαταρίας (standard range και extended range) είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση μέσω της χρήσης ηλεκτροκινητήρων σταθερού μαγνήτη. Στην έκδοση extended range και κίνηση στους πίσω τροχούς, η Mustang Mach E αναμένεται να εξασφαλίζει με μια φόρτιση ηλεκτρική αυτονομία έως και 600 χιλιομέτρων. Το μοντέλο με την ίδια μπαταρία και κίνηση σε όλους τους τροχούς αναμένεται να αποδίδει ισχύ 337 ίππων και ροπή 565 Nm.
Η Ford θα προσφέρει επίσης μία ειδική έκδοση υψηλών επιδόσεων. Η Mustang Mach-E GT προβλέπεται να ολοκληρώνει την επιτάχυνση από την στάση μέχρι και τα πρώτα 100χλμ/ώρα σε χρόνο μικρότερο των 5 δευτερολέπτων αποδίδοντας προβλεπόμενη ισχύ 465 ίππων και ροπή 830 Nm.


Με το λανσάρισμα του οχήματος, η Ford θα προσφέρει στο νέο Mach-E 4 σύστημα τετρακίνησης που θα μεταφέρει τη ροπή ανεξάρτητα στον εμπρός και πίσω άξονα εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό εντυπωσιακή επιτάχυνση και βελτιωμένο έλεγχο της δυναμικής συμπεριφοράς του οχήματος έναντι της έκδοσης με κίνηση στους πίσω τροχούς.
Το μοντέλο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Mustang, διαθέτοντας πολλά από τα γνωστά στοιχεία ταυτότητας της οικογένειας Mustang, όπως το μακρύ και δυναμικό καπό, η σχεδίαση των πλευρικών επιφανειών του αμαξώματος, οι επιθετικοί εμπρόσθιοι προβολείς και το σήμα κατατεθέν, τα πίσω φώτα με τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία. Παράλληλα, η έξυπνη σχεδίαση και οι προηγμένες μηχανολογικές λύσεις της Ford προσφέρουν εκπληκτική ευρυχωρία στους πίσω επιβάτες και επαρκή χώρο αποσκευών.
Καθώς οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων πραγματοποιούν το 80% των φορτίσεων της μπαταρίας στο σπίτι, η Ford προσφέρει μία λύση επιτοίχιου φορτιστή (Ford Connected Wallbox) με πέντε φορές μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης σε σχέση με μία οικιακή πρίζα. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές μπορούν κατ’ εκτίμηση να εξασφαλίσουν μέση αυτονομία 62 χιλιομέτρων ανά ώρα φόρτισης στην έκδοση extended-range και κίνηση στους πίσω τροχούς. Το καλώδιο οικιακής φόρτισης της Ford (Home Charge Cable) που περιλαμβάνεται στο στάνταρ εξοπλισμό του οχήματος, μπορεί να προσφέρει, κατά μέσο όρο, αυτονομία της τάξης των 14 χιλιομέτρων ανά ώρα φόρτισης, χρησιμοποιώντας μία κλασική οικιακή ηλεκτρική πρίζα ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Να σημειώσουμε ότι η Ford ως ιδρυτικό μέλος και μέτοχος στην κοινοπραξία IONITY, έχει στόχο την κατασκευή 400 σταθμών φόρτισης υψηλής ισχύος σε βασικές ευρωπαϊκές περιοχές μέχρι τα τέλη του 2020. Αυτό θα επιτρέπει μία σημαντική μείωση στους χρόνους φόρτισης όλων των ηλεκτρικών οχημάτων συγκριτικά με τα υπάρχοντα συστήματα σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.
Κ.Π.