Η γαλλική Iliad εξαγοράζει την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play του Πάνου Γερμανού στην Πολωνία

Η γαλλικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος Iliad (με την επωνυμία από το ομώνυμο ομηρικό έπος), πρόκειται να εξαγοράσει την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play στην Πολωνία  σε μία συμφωνία που υπολογίζεται σε 3,5 δισ. ευρώ. Βασικός μέτοχος της εταιρείας Play είναι ο όμιλος Olympia Group, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού.

Η Iliad ανακοίνωσε την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 πως έχει συμφωνήσει να αγοράσει το 40% του ομίλου Play από δύο μετόχους και πρόκειται να υποβάλει προσφορά για όλους τους μετόχους με τιμή μετοχής τα 39 ζλότι, που είναι 38,8% υψηλότερα σε σχέση με την τιμή της μετοχές της Play την περασμένη Παρασκευή.

«Αυτή η συμφωνία είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στη στρατηγική μας για διεθνοποίηση. Θα μας κάνει τον έκτο μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Iliad Thomas Reynaud.

Με 38 εκατομμύρια κατοίκους, η Πολωνία αντιπροσώπευε μια δυναμική αγορά τηλεπικοινωνιών με τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης, πρόσθεσε. Η Iliad θα έχει 41 εκατομμύρια συνδρομητές στη Γαλλία, την Πολωνία και την Ιταλία με την προσθήκη της Play.

Το Play εισήλθε στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας το 2007, αργότερα από όλους τους παρόχους, και έχει 15 εκατομμύρια συνδρομητές, με μερίδιο αγοράς 29% ενώ απασχολεί 2.800 υπαλλήλους (σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Olympia απασχολεί 2.600 υπαλλήλους).

Τους τελευταίους 12 μήνες, η Play είχε λειτουργικά κέρδη (Ebitda) 523 εκατομμυρίων ευρώ και έσοδα 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Χρ. Ι.