Η Hive της Beat φεύγει από Ελλάδα, επικαλούμενη το νομικό πλαίσιο – Δεν είχε κάνει σοβαρή επένδυση

Η εταιρεία Hive η οποία έχει τα ηλεκτρικά πατίνια, που έκαναν την εμφάνισή τους το 2019 στην Ελλάδα ανακοίνωσε την απόφασή της να διακόψει τις δραστηριότητές της στη χώρα μας από σήμερα Παρασκευή 28η Φεβρουαρίου 2020.

Η Hive ανήκει στο Free Now Group, με μετόχους τις BMW και Daimler, όπου ανήκει και η Taxibeat Ltd. Στο ξεκίνημά της η Hive δεν είχε ούτε δικό της ΑΦΜ και η λειτουργία της γινόταν μέσω Taxi Beat. 

Η εταιρεία απέδωσε την διακοπή των δραστηριοτήτων της στο ελλιπές νομικό πλαίσιο, αλλά η ίδια δεν είχε κάνει καμία σοβαρή επένδυση στην Ελλάδα. Απλώς ήθελε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, Τα ηλεκτρικά πατίνια της HIVE θα κυκλοφορούν σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές που ήδη λειτουργούν με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα για λειτουργία συγκεκριμένου αριθμού παρόχων.

Η απουσία ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου που δημιουργεί ένα οργανωμένο περιβάλλον επιχειρηματικής λειτουργίας αναγκάζει την εταιρεία να αποχωρήσει επί του παρόντος από την ελληνική αγορά.

Πιστεύοντας στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, αν οι συνθήκες αλλάξουν σίγουρα η εταιρία θα επανεξετάσει την ελληνική αγορά καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.