Η Morgan Stanley ποντάρει στις ευρωπαϊκές μετοχές

Οι τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών θα μπορούσαν να σημειώσουν άνοδο 10% μετά από την ιστορική συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, υποστηρίζει η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley σε αναφορά την την Τρίτη 27/7. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σχολιάζει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, σημειώνοντας πως τα 27 κράτη μέλη συμφώνησαν να αξιοποιήσουν τις αγορές και να συγκεντρώσουν 750 δισεκατομμύρια ευρώ, που αποτελεί μία πρωτοφανή συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ, καθώς άνοιξε την πόρτα για κοινό δανεισμό χρέους.

Η επενδυτική τράπεζα πιστεύει ότι η πρόσφατη απόφαση σηματοδοτεί και θα τροφοδοτήσει μία αλλαγή για την Ευρώπη «game changer», αφενός για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που επέφερε η πανδημία αφετέρου για την εξάλειψη ορισμένων ανισοτήτων και την ανάκτηση της συνοχής.

«Βλέπουμε περιθώρια για περαιτέρω απόδοση 10% από τις μετοχές της ευρωζώνης έναντι των άλλων αγορών παγκοσμίως, με υπεραπόδοση 15% των περιφερειακών δεικτών», ανέφεραν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έχει σημειώσει πτώση 11% από την αρχή του έτους. Συγκριτικά, με τον αμερικανικό δείκτη S&P-500 ο τελευταίος σημειώνει οριακή πτώση 1% από την αρχή του έτους.

Την προηγούμενη εβδομάδα αναλυτές της UBS σημείωσαν πως «η πολιτική απάντηση της Ευρώπης ήταν καλύτερη από ό, τι περίμεναν οι αγορές, όπως αποδεικνύεται από τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, και αυτό θα είναι θετικός παράγοντας για την περιοχή. Ωστόσο, αναμένουμε μια βαθιά πτώση των κερδών (39%) και μια αργή ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ».