Η Πάρος προχωρά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Μετά από τις διαδικασίες που περιλάμβαναν τη συμμετοχή του κοινού στη διαμόρφωση του οράματος για την Πάρο,

Σε διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης τίθεται το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Πάρο και συγκεκριμένα στην Παροικιά. Προηγήθηκαν διαδικασίες που περιλάμβαναν τη συμμετοχή του κοινού στη διαμόρφωση του σχετικού σχεδίου που αποτελεί και όραμα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται από το Σχέδιο διαμορφώνονται γύρω από 4 άξονες:

  • ΠΕΖΟΙ: Προτεραιότητα στις μετακινήσεων πεζών, μέσω της αύξησης του διαθέσιμου χώρου για τους πεζούς, τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης, τις συνθήκες ήπιας κυκλοφορίας, κ.ά.
  • ΜΜΜ: βελτίωση εξυπηρέτησης με τα αστικά ΚΤΕΛ
  • ΠΟΔΗΛΑΤΑ: δημιουργία υποδομών, σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, κ.ά.
  • ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ: τοποθέτηση μπαρών, επέκταση ελεγχόμενης στάθμευσης, ηλεκτρονική πληροφόρηση, κ.ά.

Ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, δήλωσε πως «έχοντας συνδιαμορφώσει όλοι μαζί το όραμά μας για την Πάρο, είμαστε σήμερα στη θέση να παρουσιάζουμε ένα πλέγμα δράσεων, όπως η δημιουργία κόμβων, η διαπλάτυνση πεζοδρομίων, ποδηλατικές διαδρομές, υποδομές προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, κ.ά., η υλοποίηση των οποίων θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, ώστε να καταστεί η Παροικιά πρότυπο βιώσιμης κινητικότητας στις Κυκλάδες, αλλά και πανελλαδικά».

Στον ιστοχώρο που έχει κατασκευαστεί ειδικά για το ΣΒΑΚ της Πάρου svak-paros.gr,  μπορεί κανείς να βρει περισσότερες πληροφορίες.