Η Reggeborgh πήρε τη συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Υπερψηφίστηκε και η αλλαγή διοίκησης

Με ποσοστό 61,14% επί των μετόχων που εκπροσωπήθηκαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ υπερψηφίστηκε η πρόταση της Reggeborgh για αλλαγή της διοίκησης. Συνεπώς η διοίκηση του Αναστασίου Καλλιτσάντση θα αντικατασταθεί. Με αυτή την απόφαση επικράτησε η Reggeborgh Invest καθώς πέρασαν όλες οι θέσεις της.

Προηγουμένως καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των παριστάμενων ή μέσω μέσω εκπροσώπησης μετόχων (ποσοστό 88,4%) η πρόταση της διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ επικεφαλής της οποίας για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 50,4 εκατ. ευρώ.
Κατά της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ψήφισαν τόσο η Reggeborgh όσο και οι επιχειρηματίες Δ. Μπάκος και Ι. Καϋμενάκης, που διεκδικούν τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ο εκπρόσωπος της Reggeborgh δικηγόρος Γιώργος Σωτηρόπουλος στην παρέμβασή του σε μία ακόμα ιστορική γενική συνέλευση της εταιρείας, δήλωσε ότι η ολλανδική εταιρεία δεν συμφωνεί με την συγκεκριμένη αύξηση κεφαλαίου.

Ο κ. Σωτηρόπουλος είπε ότι η πρόταση για την αύξηση θα πρέπει να απορριφθεί γιατί δεν είναι ολοκληρωμένη πρόταση και δεν επαρκεί. Όπως ανέφερε, η Reggeborgh δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στο σημερινό ΔΣ το οποίο σπαράσσεται από έριδες με καταγγελίες μελών του. Πρόσθεσε πως είναι χαρακτηριστικό ότι η αύξηση κεφαλαίου προτάθηκε όταν έγινε η πρόταση της Reggeborgh για σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την αλλαγή διοίκησης.

Ο κ. Σωτηρόπουλος δεσμεύτηκε για λογαριασμό της Ολλανδικής εταιρείας ότι εφόσον εκλεγεί νέο ΔΣ θα εξετάσει ενδελεχώς τα δεδομένα και θα φέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ενίσχυση της ρευστότητας του Ομίλου.

Σήμερα το πρωί η διοίκηση της εταιρείας και συγκεκριμένα ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης τάχθηκε υπέρ της αύξησης κεφαλαίου. Μετά την τελευταία εξέλιξη η θέση του κ. Αν. Καλλιτσάντση είναι μετέωρη.

Προηγουμένως με θετική ψήφο από το 88,3% των μετόχων καταψηφίστηκε και η πρόταση της διοίκησης για μείωση του μετοχικού κεφαλαίου.