Η Τέρνα Ενεργειακή στις κορυφαίες επιλογές του διεθνούς οίκου Wood & Co

Στις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές περιλαμβάνουν τη μετοχή της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, οι αναλυτές του επενδυτικού οίκοι Wodd & Co. Στην πρόσφατη έκθεσή του (24/3/2020) για τα πιθανά σενάρια οικονομικής ανάκαμψης που θα ακολουθήσουν την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού ο διεθνής οίκος συμπεριλαμβάνει τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής καθώς εκτιμά ότι τα περιθώρια για εκτροχιασμό του ελληνικού σχεδίου απεξάρτησης από τον άνθρακα και τη στροφή στις ΑΠΕ είναι ελάχιστα και ότι οι τρέχουσες τιμές πετρελαίου δεν θα είναι μακροπρόθεσμα διατηρήσιμες.

Ο οίκος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι η εταιρεία συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε νέες επενδύσεις άνω των 550 εκατ. ευρώ και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει την κατασκευή νέων αιολικών πάρκων στην Εύβοια, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του χαρτοφυλακίου αδειοδοτημένων κι υπό αδειοδότηση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 270 MW από την «RF Energy Α.Ε.».

Σε αυτή τη φάση προβλέπεται η κατασκευή αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος άνω των 180 MW, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς των νέων αιολικών πάρκων που δρομολογεί στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ να υπερβαίνει τα 400 MW.

Ετσι, ο οίκος διατυπώνει επενδυτική πρόταση αγοράς για την μετοχή της εταιρείας με τιμή τιμή-στόχο τα 9,20 ευρώ, δηλαδή πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα (7,37 ευρώ τελευταίο κλείσιμο στις 24/3/2020).