Η Wall Street ανέκαμψε χάρη σε σειρά θετικών οικονομικών και εταιρικών στοιχείων

Οι τιμές των μετοχών αυξήθηκαν την Πέμπτη στη Wall Street, αφήνοντας πίσω τους  το ξεπούλημα της Τετάρτης και ξεχνώντας προς στιγμή τις ανησυχίες από τα lockdown που προκαλεί η πανδημία στην Ευρώπη αλλά και σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ. Ώθηση στις τιμές έδωσαν μια σειρά θετικών στοιχείων όπως η ολική επαναφορά του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο, δεύτερον τα κέρδη που ανακοίνωσαν μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις και τρίτον τα στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,2% και έκλεισε στις 3.310,11 μονάδες με τον Nasdaq να σημειώνει μεγαλύτερη άνοδο 1,64% στις 11.185,59 μονάδες.

Ο Dow Jones έκλεισε 139,16 μονάδες υψηλότερα ή 0,52% στις 26.659,11 μονάδες. Ήταν η πρώτη ημέρα ανόδου για τον Dow κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Οι μετοχές της Amazon και της Apple πάτησαν γκάζι και ενισχύθηκαν 1,52% και 3,71% αντίστοιχα. Η Alphabet έκλεισε κατά 3,1% υψηλότερα και η Facebook έκανε άλμα +4,92%. Άνοδο 3,7% σημείωσε και η μετοχή της Netflix μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα αυξήσει τις τιμές για τους συνδρομητές των ΗΠΑ.

Amazon και Alphabet ανακοίνωσαν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά μετά το κλείσιμο των συναλλαγών όπως και η Facebook. Η Apple θα ανακοίνωνε αποτελέσματα λίγο αργότερα εντός της ημέρας.

Περισσότερες από 260 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του 2020 Από αυτές  το 85% ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη, σύμφωνα με την Refinitiv.

Θετικά ήταν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ των ΗΠΑ. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν για το τρίτο τρίμηνο του 2020 αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 33,1%, που είναι η ταχύτερη ιστορικά ανάπτυξή μετά την πτώση 31,4% του δευτέρου τριμήνου. Η εκτίμηση των οικονομολόγων τοποθετούσε τον πήχη στο 32%.

θετικά ήταν και τα στοιχεία στην αγορά εργασίας. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα και έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

Πάντως και στις ΗΠΑ ο μέσος ημερήσιος όρος κρουσμάτων ανεβαίνει καθώς την Τετάρτη σημείωσε άλλο ένα υψηλό επίπεδο, σηματοδοτώντας την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που ξεπέρασε το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων.