Ηλιόπουλος: Ανατριχιαστική η δήλωση Γεωργιάδη

Στο θέμα που ανέκυψε με την δήλωση Γεωργιάδη για την καραντίνα στην Θεσσαλονίκη επανέρχεται ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας ταυτόχρονα και στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο κ. Γεωργιάδης προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος και παραθέτει τις δηλώσεις:

«Λίγη ώρα μετά τον ΣΚΑΙ, σε συνέντευξή του στον Real fm, ο κ. Γεωργιάδης επαναλάμβανε τα ίδια και χειρότερα, λέγοντας πως ‘ένα από τα λάθη που κάναμε, ήταν ότι όταν οι λοιμωξιολόγοι μας είχαν εισηγηθεί μία παρόμοια στρατηγική στη Θεσσαλονίκη, πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, εμείς από σεβασμό στην παράδοση της πόλεως και την Ορθοδοξία δεν κλείσαμε τη Θεσσαλονίκη πριν τον ‘Αγιο Δημήτριο. Σήμερα ξέρουμε ότι αυτό που κάναμε ήταν μεγάλο λάθος’. Ο κ. Βατόπουλος, μέλος της επιτροπής, σε συνέντευξή του στο Κρήτη TV είχε δηλώσει πως από τα μέσα Οκτωβρίου η επιτροπή είχε ζητήσει πιο αυστηρά μέτρα και στη Θεσσαλονίκη ‘αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να πάει πιο χαλαρά’. Ο κ. Εξαδάκτυλος, επίσης μέλος της επιτροπής, έχει καταγγείλει σε συνέντευξή του στο Kontra, πως είχαν γίνει εισηγήσεις για lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν τις 22 Οκτωβρίου».

Ακολούθως και απαντώντας στην δήλωση του Χρήστου Ταραντίλη που απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει: «Αντί να ρωτάνε τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν τι πρέπει να κάνουν, ας κάνουν το αυτονόητο: Να ακολουθούν τις εισηγήσεις των ειδικών, όπως καλεί από την πρώτη μέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, και να μην τους θυμούνται μόνο όποτε θέλουν να νομιμοποιήσουν τις πολιτικές τους αποφάσεις. Να δώσουν τώρα στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής, για να δουν όλοι οι πολίτες σε ποιες άλλες περιπτώσεις η κυβέρνηση δεν έχει ακολουθήσει τις εισηγήσεις των ειδικών. Όσο και να κρύβει τα πρακτικά, οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για την δραματική εξέλιξη της πανδημίας δεν κρύβονται».