Ιράν: ΟΙ ΗΠΑ θα υποστούν τις συνέπειες «τη σωστή ώρα και στο σωστό τόπο»

Η Τεχεράνη θα εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος», προειδοποίησε το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν, σύμφωνα με πολλά ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ιράν θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τον φόνο του διοικητή της Δύναμης Κοντς, προσθέτει το Συμβούλιο Ασφαλείας που χαρακτηρίζει το αμερικανικό πλήγμα «το χειρότερο λάθος της Ουάσινγκτον» στην περιοχή.

«Το καθεστώς των ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνο για τις συνέπειες αυτού του εγκληματικού τυχοδιωκτισμού. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στρατηγική γκάφα των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Δυτικής Ασίας και η Αμερική δεν θα γλιτώσει εύκολα από τις συνέπειές της», πρόσθεσε.

«Η Αμερική πρέπει να ξέρει ότι η εγκληματική επίθεσή της εναντίον του στρατηγού Σουλεϊμανί ήταν το σοβαρότερο λάθος της χώρας (…) Αυτοί οι εγκληματίες θα υποστούν τη σκληρή εκδίκηση (…) στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Γκουτιέρες: «Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει ακόμη ένα πόλεμο στον Κόλπο»

Μετά την προειδοποίηση της Τεχεράνης  πως θα εκδικηθεί τον θάνατο του Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος», ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προχώρησε μία σύντομη ανακοίνωση σημειώνοντας πως «Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει ακόμη ένα πόλεμο στον Κόλπο» και ζήτησε από τους ηγέτες «να ασκήσουν τη μέγιστη συγκράτηση» σε αυτή τη στιγμή έντασης.