Ιστορικά υψηλά επίπεδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανοδικά και η Αθήνα

Σε ένα ακόμα ιστορικά υψηλό επίπεδο ανήλθαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών μετά την επίτευξη ρεκόρ στους χρηματιστηριακούς δείκτες των ΗΠΑ. Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας μετά από μια σειρά θετικών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα και τις ενδείξεις για μια προκαταρκτική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.
Στις 11:50 ώρα Ελλάδας ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,23%. Ο δείκτης καταγράφει ιστορικά υψηλά επίπεδα για τρεις συνεχείς συνεδριάσεις σε μια εβδομάδα με λιγότερες συνεδριάσεις λόγω των εορτών. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι τα κέρδη των βιομηχανικών εταιριών της Κίνας αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ μηνών τον Νοέμβριο. Η είδηση ενίσχυσε το ευρύτερο ράλι της αγοράς που είχαν τροφοδοτήσει η προκαταρκτική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας και οι ελπίδες για ένα πιο ομαλό Brexit. Το Πεκίνο ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με την Ουάσινγκτον για την πρώτη φάση της συμφωνίας, ύστερα από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μια επίσημη υπογραφή υπογραφής. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Ανοδικά και το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά ξεκίνησε και ο δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Λίγο πριν τις 12.00 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,29% στις 915,19 μονάδες. Το θετικό πρόσημο προκύπτει από την άνοδο των ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και ΕΧΑΕ. Οριακά θετικά κινούνται οι τιμές των τραπεζικών μετοχών με τον σχετικό δείκτη να ενισχύεται με 0,15%.