Ιταλία exit-poll: Το 67% των Ιταλών λέει ΝΑΙ στη μείωση των βουλευτών

Στις 3 το απόγευμα τοπική ώρα, έκλεισαν τα εκλογικά τμήματα σε όλη την Ιταλία, για το δημοψήφισμα που αφορά την μείωση των βουλευτών και γερουσιαστών, την ανανέωση επτά περιφερειακών συμβουλίων και σχεδόν χιλίων δημοτικών συμβουλίων της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες προβολές επί πραγματικών ψήφων, το «ναι» στη μείωση των βουλευτών και γερουσιαστών από 945 σε 600, αγγίζει το 66,7%.

Παράλληλα, τα exit poll των περιφερειακών εκλογών, δείχνουν ότι στο Βένετο προηγείται με μεγάλη διαφορά ο υποψήφιος της Λέγκα και νυν περιφερειάρχης Λούκα Τζάια. Το ίδιο ισχύει για τον κεντροαριστερό περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, Βιντσέντσο Ντε Λούκα.

Σε ό,τι αφορά την καθοριστική μάχη της Τοσκάνης, ο προοδευτικός υποψήφιος Εουτζένιο Τζάνι, προηγείται, με διαφορά τριών μονάδων, της υποψήφιας της Λέγκα, Σουζάνα Τσεκάρντι.

Σύμφωνα πάντα με τα exit poll, η συντηρητική παράταξη έχει σαφές προβάδισμα στην περιφέρεια Μάρκε, της κεντρικής Ιταλίας, αλλά και στη Λιγουρία, με κύρια πόλη τη Γένοβα.

Στην Απουλία, τέλος, με πρωτεύουσα το Μπάρι, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες των δυο παρατάξεων, έχουν, προς το παρόν, τα ίδια ακριβώς ποσοστά.