Κ. Κόλλιας: Τι θα κρίνει την επιτυχία των μέτρων στήριξης της οικονομίας

Η Κυβέρνηση πέτυχε απόλυτα στο υγειονομικό σκέλος της κρίσης. Και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς. Το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας πλέον αφορά στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Το νέο πακέτο μέτρων, που ανακοινώθηκε χθες, έχει ως στόχο να άρει την αβεβαιότητα των πολιτών και των αγορών για το μέλλον της οικονομίας και να την επαναφέρει στην ανάπτυξη τονίζει σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Κινείται αναμφισβήτητα προς τη σωστή κατεύθυνση, θα πρέπει όμως να επικαιροποιείται διαρκώς, με βάση την πορεία της οικονομίας και της αγοράς κάθε μήνα.

Το ζητούμενο, πλέον, είναι αφενός η αποτροπή δημιουργίας νέων επιδοματούχων ανέργων και η στήριξη της εργασίας και αφετέρου η αφομοίωση των μέτρων στήριξης από τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, ανάλογα και με την εξέλιξη της άρσης των περιοριστικών μέτρων, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης θα δοκιμαστούν πιθανότατα ξανά. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση αφού σίγουρα στην πορεία θα χρειαστούν και άλλες πρόσθετες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης.