Κάλαμος: Στο φως φυτεία με 1.600 δενδρύλλια χασίς – Τέσσερις συλλήψεις

Εγκληματικό κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην οργάνωση, εγκατάσταση και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή του Καλάμου Αττικής, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστου χασίς, αποδόμησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Ιουνίου, σε περιοχή του Καλάμου, στο πλαίσιο επιχείρησης με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, δύο Έλληνες, ηλικίας 40 και 44 ετών, και δύο αλλοδαποί, 57 και 32 ετών, ως καλλιεργητές-μέλη του εγκληματικού κυκλώματος. Ο 44χρονος συνελήφθη και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία, ενώ ο 57χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι εν λόγω άνδρες κατελήφθησαν να έχουν εγκαταστήσει πλήρως εξοπλισμένη φυτεία με 1.600 δενδρύλλια κάνναβης.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διακριτούς ρόλους, με τους 40χρονο, 44χρονο και 32χρον να είναι επιφορτισμένοι με την εγκατάσταση της φυτείας και την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και τον 57χρονο να έχει αναλάβει την επιτήρηση και τη λήψη μέτρων προφύλαξης της εγκατάστασης της φυτείας.

Από τη μεθοδολογία δράσης, την επαγγελματική υποδομή, τη σύσταση της πλήρως εξοπλισμένης φυτείας εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού αυτού κυκλώματος θα ανέρχονταν στο ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

1.600 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 20 έως 130 εκατοστά

53 βλαστοί κάνναβης

εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας

1.000 ευρώ, 3.320 λίρες Αγγλίας, 200.000 λεκ Αλβανίας

κυνηγετική καραμπίνα

74 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου

δύο μοτοσυκλέτες

φορτηγό

έξι συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.