Κατρίνης: Στη Βουλή το θέμα των χρεώσεων για πρόσβαση στο διαδίκτυο από τις εταιρείες τηλεφωνίας

«Τί έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση;», αναρωτήθηκε σήμερα Πέμπτη 12/11 στη Βουλή, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης για τις υψηλές χρεώσεις που οι εταιρείες τηλεφωνίας επιβάλουν για πρόσβαση στο διαδίκτυο, εξηγώντας ότι το θέμα των υψηλών χρεώσεων το ανέδειξε η Επιτροπή Ανταγωνισμού από τον περασμένο Μάιο, το αναφέρει η έκθεση Πισσαρίδη και το επανέφερε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Όμως τι έχει κάνει η κυβέρνηση;

Ο κ. Κατρίνης σημείωσε πως «δεν κατανοούμε τη διαφορετική πολιτική που ακολουθεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων» (αρμόδια αρχή για τις τηλεπικοινωνίες), όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού και άλλοι επιμένουν για τις υψηλές χρεώσεις, προσθέτοντας ότι «θα φέρουμε το θέμα στη βουλή για να δούμε τι έχει συμβεί», έτσι ώστε να έχουν όλοι φθηνή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι δηλώσεις του κ. Κατρίνη έγιναν κατά τη διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και επενδύσεων «Λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1150 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019 για την προώθηση της δίκαιης μεταχείρισης και της διαφάνειας για τους επιχειρηματικούς χρήστες επιγραμμικών υπηρεσιών διαμεσολάβησης (L 186), ρυθμίσεις για τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη λειτουργία της αγοράς και λοιπές διατάξεις» με αφορμή ερωτήσεις που έκαναν οι βουλευτές προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού την προηγούμενη ημέρα στο πλαίσιο της ακρόασης των φορέων.