Κικίλιας για κορoνοϊό: «Ψυχραιμία, έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα» – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συνέστησε ψυχραιμία και είπε πως η χώρα είναι θωρακισμένη και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι του ιού, ενώ όπως ανέφερε το απόγευμα θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον γιατρό και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Σωτήρη Τσιόδρα.

«Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε οργανωμένοι και δομημένοι και μέχρι σήμερα έχουμε διαχειριστεί με επιτυχία τα ύποπτα κρούσματα. Να συμπεριφερθούμε όλοι με ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό», είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε:

«Ο συγκεκριμένος ιός προσομοιάζει στον ιό μιας σοβαρής γρίπης. Επειδή υπάρχουν τα γεωγραφικά δεδομένα στην Ιταλία, οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι ο ενισχύεται ο κίνδυνος να έρθει στην Ελλάδα».

«Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη, με 13 νοσοκομεία αναφοράς, τον ΕΟΔΥ, την επιτροπή λοιμωξιολόγων κλπ».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη είναι η ενημέρωση των πολιτών μέσω στοχευμένης καμπάνιας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Κεραμέως: «Πρόληψη» η λέξη-κλειδί

Τη λέξη «πρόληψη» ζήτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως να κρατήσουν οι πολίτες για το θέμα αντιμετώπισης της κρίσης με τον κορωνοϊό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μαξίμου.

«Δράσαμε προληπτικά. Μόλις είχαμε είχαμε νέα δράσαμε προληπτικά με γνώμονα την προστασία των μαθητών και την προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν συντρέχει κανείς λόγος ανησυχίας, δεν βρίσκεται κανείς μαθητής σε περιοχή που έχει κριθεί σε καραντίνα» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες.

Διευκρίνισε, τέλος, ότι εδώ και δύο εβδομάδες έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που αφορούν ατομικά μέσα προστασίας βάσει όσων έχει ανακοινώσει το υπ. Υγείας και ο ΕΟΔΥ».