Κορκίδης: Η κυβέρνηση κινείται γρήγορα αντί να περιμένει το ευρωπαϊκό πακέτο

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει επιθετικά την κρίση και κινείται γρήγορα, μεθοδικά απέναντι στο πρόβλημα, αντί να κρατά στάση αναμονής περιμένοντας το ευρωπαικό πακέτο βοήθειας μετά ‪τη 1η Ιουνίου‬.

Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης σχολιάζοντας τη δέσμη των νέων οικονομικών μέτρων του Μαίου.

Ο κ. Κορκίδης, πιστεύει πως το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης με τη νέα δέσμη μέτρων του Μαίου διαθέτει τη κατάλληλη στιγμή όλο το υφιστάμενο καύσιμο των 17,5 δις ευρώ της δεξαμενής των συνολικά 24 δις ευρώ στην οικονομία και τη κοινωνία. Δηλώνει πως η ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει επιθετικά την κρίση και κινείται γρήγορα, μεθοδικά απέναντι στο πρόβλημα, αντί να κρατά στάση αναμονής περιμένοντας το ευρωπαικό πακέτο βοήθειας μετά ‪τη 1η Ιουνίου‬. Θεωρεί πως το ΥΠΟΙΚ και ΥΠΑΝ επιστρατεύουν κάθε χρηματοδοτικό μέσο για την απαιτούμενη ρευστότητα στην αγορά με εγγυοδοτικούς μηχανισμούς, επιδοτήσεις επιτοκίου και κεφάλαια κίνησης. Το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, το Ταμείο Εγγυοδοσίας και ο νέος κύκλος του Αναπτυξιακού Νόμου θα διαθέσουν στις ΜμΕ το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον 6 δις ευρώ. Το δυνατό σημείο είναι η παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας και η επιδότηση των κόκκινων δανείων. Αντίστοιχα το Υπουργείο Εργασίας παίρνει μέτρα για να στηρίξει την απασχόληση, την απώλεια εισοδήματος και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Τέλος ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τονίζει τη δυναμική προσέγγιση της δέσμης μέτρων που στηρίζει όλους τους πληττόμενους χωρίς να αδικεί τους συνεπείς.