Κορονοϊός: 47 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 51χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Ένας άνδρας 51 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, είναι το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 47, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ. Πρόκειται για τον έβδομο άνθρωπο από την περιοχή της Εορδαίας, που καταλήγει από τον φονικό ιό.

Ο άνδρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, είχε νοσηλευτεί στο Μποντοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και είχε διακομισθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται, ότι άλλοι τρεις άνθρωποι στην Ελλάδα κατέληξαν σήμερα στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν. Πρόκειται για έναν άνδρα 78 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, μια 82χρονη γυναίκα που πέθανε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και έναν 79χρονο στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Τα κρούσματα στην Αττική

Από τα 1.216 επιβεβαιωμένα μέχρι τις 30 Μαρτίου κρούσματα τα 758 έχουν αναφερθεί στο λεκανοπέδιο. Ειδικότερα, τα 641 έχουν καταγραφεί στην Αθήνα, τα 57 στην Ανατολική Αττική, τα 4 στη Δυτική Αττική και τα 56 στον Πειραιά.

Ανησυχία για τα κρούσματα σε Δυτική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλονίκη

Η Δυτική Μακεδονία η Θράκη, και η Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν πολλά και ανησυχητικά κρούσματα. Σε 13 περιφέρειες τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί είναι: στη Θεσσαλονίκη (55 κρούσματα), στην Καστοριά (29), στην Κοζάνη (17), στην Ξάνθη (12), στον Έβρο (11), στις Σέρρες (8), στην Πιερία (5), στο Κιλκίς (4), στην Ημαθία (3), στην Καβάλα (3), στην Πέλλα (2), στη Ροδόπη (1) και στη Φλώρινα (1).