Κορωνοϊός: Η Merck θα βοηθήσει στην παραγωγή του εμβολίου της Johnson & Johnson

Η Merck & Co Inc θα βοηθήσει στην παραγωγή του εμβολίου κατά της COVID-19 της ανταγωνιστικής της Johnson & Johnson (J&J), ώστε να επιταχυνθεί η αργή σε σχέση με τις αρχικές υποσχέσεις παραγωγή του εμβολίου της μιας δόσης, όπως δήλωσε χθες, Τρίτη, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο ίδιος είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση επικαλέστηκε το νομοσχέδιο αμυντικής παραγωγής (Defense Production Act) για να βοηθήσει στον εξοπλισμό δύο εργοστασιακών μονάδων της Merck για την παραγωγή του εμβολίου της J&J.

«Ένα από τα πράγματα που έμαθα, όταν ήρθα στο προεδρικό γραφείο, ήταν ότι η Johnson & Johnson βρισκόταν πίσω στη βιομηχανική παραγωγή. Απλά δεν γίνονταν αρκετά γρήγορα. Έτσι, η ομάδα μου δούλεψε σκληρά για την επιτάχυνση της προσπάθειας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι τα εργοστάσια που παράγουν ήδη το εμβόλιο της J&J θα αυξήσουν την παραγωγή τους, παράγοντας εμβόλια 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Μία αυξημένη διάθεση του εμβολίου της J&J γρηγορότερα θα επιταχύνει σημαντικά την προσπάθεια του εμβολιασμού στις ΗΠΑ, καθώς μπορείς να εμβολιάσεις διπλάσιο αριθμό ανθρώπων με τον ίδιο αριθμό εμβολίων.

Τα άλλα δύο εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση στις ΗΠΑ (Pfizer Inc- BioNTech, Moderna Inc) απαιτούν δύο δόσεις εμβολιασμού, με ενδιάμεσο διάστημα μερικών εβδομάδων.

Ο Μπάιντεν δήλωσε πως η κυβέρνησή του έχει τώρα εξασφαλίσει αρκετά εμβόλια για τον εμβολιασμό κάθε ενήλικα στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος Μαΐου.

Βάσει του συμβολαίου που είχε υπογράψει η J&J υποτίθεται ότι θα είχε διανείμει 12 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, αλλά είχε λιγότερες από 4 εκατομμύρια δόσεις έτοιμες για διάθεση, όταν το εμβόλιο της έλαβε έγκριση το Σάββατο.