Ματαιώνονται όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις στην Αυστρία

Στη μία μετά την άλλη ματαίωση μεγάλων εμπορικών εκδηλώσεων στην Αυστρία, όπως οι σημερινές ανακοινώσεις για ακυρώσεις της Διεθνούς Φθινοπωρινής Έκθεσης Γκρατς τον Οκτώβριο ή της έκθεσης «Όλα για τον επισκέπτη» στο Σάλτσμπουργκ το Νοέμβριο, και του Χειμερινού Χορού της Ένωσης Αγροτών Γκρατς – που θεωρείται η μεγαλύτερη χοροεσπερίδα στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο πάνω από 16.000 επισκέπτες- οδηγεί η συνεχιζόμενη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 824 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστρία (μία χώρα με πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους) σε 8.372.

Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται σήμερα 422 άνθρωποι και απ’ αυτούς οι 78 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ από το ξέσπασμα της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 41.009 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, 31.661 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν και 762 έχουν χάσει τη ζωή τους, ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που διενεργήθηκαν έως τώρα ανέρχεται σε 1.507.782.

Ακριβώς πριν από μία εβδομάδα, οι υπεύθυνοι της Διεθνούς Έκθεσης Γκρατς είχαν παρουσιάσει ένα σχέδιο αυστηρής ασφάλειας για την έκθεση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 5 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, το σχέδιο απορρίφθηκε από τις αρχές, ειδικότερα από την Υπηρεσία Υγείας αυτής της δεύτερης σε πληθυσμό αυστριακής πόλης, και σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα η ματαίωση της έκθεσης, καθώς «η ασφάλεια των εκθετών και των επισκεπτών είναι πιο σημαντική», όπως τόνιζαν οι διοργανωτές.

Η εξέλιξη της πανδημίας οδήγησε σήμερα και στην ακύρωση της έκθεσης «Όλα για τον επισκέπτη» στις αρχές Νοεμβρίου στο Σάλτσμπουργκ, η οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 700 εκθέτες από Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία, και που λόγω κορονοϊού, προγραμματιζόταν εφέτος σε μικρότερες διαστάσεις από τις συνήθεις, αλλά τώρα θα πραγματοποιηθεί μόνον ψηφιακά.

Επίσης, σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο μεγάλος Χορός της Ένωσης Αγροτών του Γκρατς, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του είδους της στην Ευρώπη, με πάνω από 16.000 επισκέπτες ετησίως, ακυρώνεται, καθώς, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών.